2008/12/17

Hold your horses!

Tuntuuko, että joulu lähestyy kiitolaukkaa? Tai että valmisteluista pitäisi vähän tukevammin ottaa ohjakset? Jos hepo puolestaan on täysin karannut käsistä, niin mielestäni antaa mennä vaan! Jouluhan on vaan kerran vuodessa, joten innostusta on turha mennä suitsimaan! ;) Tulikohan nyt tarpeeksi heppa-aiheisia fraaseja - tämän postauksen aihe kun on tällä kertaa melko hevosmainen.

Ja liittyy tähän opetuskin, sillä taas kerran olen saanut kokea, miten totta sanonta "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" on. Kiertelin nimittäin parisen viikkoa sitten tavalliseen tapaan kirppiksellä, josta bongasin nämä kuvissa näkyvät dalahästenit. Äähh, ajattelin - ei meille mahdu! Ja sinne jäivät. Sen jälkeen näitä hevosia on tuntunut tulevan vastaan lähes joka päivä mistä milloinkin: sisustuslehdistä, nettikaupoista, blogeista... Ja tietysti alkoi harmittamaan etten niitä silloin ostanut, vaikka olivat niin halpojakin (4 e/2 kpl!).

Tarinalla on tietysti onnellinen loppu, sillä eilen sitten kävin samaisella kirppiksellä uudestaan ja sieltähän hepat löytyivät kolhuisen hopeisina ja päätyivät siis suorinta tietä ostoskoriin. Ja hiekkapaperin alle. Ja maalipensselin ja jälleen kerran hiekkapaperin. ;) Ja onhan näissä jotain sharmanttia, ei vaan voi mitään (entisen hevostytön huokaus =) =)

Den här gången visar jag goa gammaldags loppisbilder. Tycker att det har "been a while"?? Tror att det var förra veckan, när jag spanade de här "Dalahästarna" på loppis. Då tyckte jag, att de var ingenting för mig och gick utan att köpa. Efter det, har jag sett likadana hästar everywhere: tidningar, bloggar, butiker - alla har sina fina hästar utan jag!! Så jag var tvungen att gå tillbaka och där var dom! Efter en hel del slipas, målas och slipas blev de så här bra. Vilken tur jag hade, för dom var inte ens dyra - bara 4 euro för båda två!
Ha det så bra! =)



20 comments:

Sari said...

Kivat heppaset koristavat kotianne. Ja tosi kauniisti olet ne hionut ja maalannut. Kyllä valkeat hepat vaan ovat kauniita, näin talvella. Ihana muuten tuo pienoinen piparkakkutalokin, jonka sisällä lyhty loistaa.

Jenny Oak Fae said...

Så vackra Dalahästar..!

: )

Min mamma samlar på Dalahästar och även andra trähästar, hon har även en Dalahäst i gjutjärn..!

Kram, Jenny

<3

Glitter och Marsipan said...

Nej men du är ju fantastisk.
Allt du gör blir ju jättefint.
Må så gott
kram Anette

Sirkka said...

No voi sun pieksut:))
Piparitalo on aivan syötävän näköinen...tai siis en tietenkään raaskisi muruakaan...KAUNIS!

maiju said...

Hei kaikki ja kiitos kommenteistanne!

Piparkakkutalosta aikomani kommentti jäi kiireessä pois, joten lisään sen tähän. Jotta kukaan ei missään tapauksessa laittaisi lämpökynttilää oikean piparkakkutalon sisälle, haluan sanoa, että PIPARKAKKUTALO EI OLE AITO!! Sen on siis 100 % keraaminen ja saatu viime vuonna lahjaksi. Näitä myi muistaakseni Tiimari tai Halpahalli tai joku vastaava halpiskauppa.

Hej alla och tack för era kommentarer! Glöm bort att skriva några ord om peppishuset på bilden. Den är alltså 100 % fejk och gjort av keramik. Ville bara säga det här för att ingen skulle sätta en värmeljus in i ett äkta pepparkakshus, så ännu en gång så att alla ser det här: PEPPARKAKSHUSET ÄR INTE ÄKTA!! =)

maano said...

kyl on södejä :)

Miia said...

Onneksi hepat odottivat sinua ja saivat ihan uuden elämän! Kaunis on lopputulos tässäkin tapauksessa.

Pikku-Pihlajan Merja said...

Voi mitkä heposet! Meillä kanssa majailee noita lauma uunin päällä... oon yrittäny hillitä puuhevoskeräilyä, enää mukaan pääsee vaan kauneimmat. Tykkään eniten just tuommoisista kulmikkaista ja vähän rouheimmista hepoista. Nuo olisin kyllä joutunut ostamaan, jos tielleni olisivat tulleet. Niin ja kaikki tietysti ovat valkoisia... :)

Elsa said...

Aih ja oih, todella söpöt hepat! Kivasti olet ne tuunannut! Me like a lot.

Joulunalusterveisin, Elsa

Minttu said...

Hei!
Kylläpä tuli hepoista upeat... Minulla on kanssa haku päällä tuollaisista hepoista... Iloista päivän jatkoa!
-Minttu-

Galleri MochB said...

Även jag har insett att jag nog inte i år heller hinner med allt det där jag ville och önskade och borde... :O) Så fina hästarna blev! Kan tänka mej att de inte var lika före din behandling...

Hattaramaa said...

Hepoista tuli tosi kivat. Voi kumpa minullakin olisi aikaa maalailla vaan maalipurkki pölyyntyy kaapissa.

Hanna said...

Kauniita heppoja tallissasi :) Ja niin kauniisti olet ne maalannut! Tuostapa sainkin idean, taidan maalata oman polleni kans valkoiseksi... Tuikkumökki on myös ihana!!!

titta said...

Tajusin kyllä, että pipari talo ei ole oikeasti piparia, mutta voisihan siitä hetken ajan levitä ihanaa tuoksua, jos oikeaan tönöön laittaisi kynttilän.

Hepat ovat tosi söpöjä ja edellisen postauksen kuvat miellyttivät myös kovasti. Aina ei vain ehdi kaikkia kurkkia ajallaan, mutta mikäs sen mukavampaa kuin katsella sitten kerralla enemmän kuvia ;)

Mukavaa torstaita!

Marja said...

Suloiset hepat! Tuommoiset vähän karheat, sisukkaat.

Mökki on ihana, valot ja kaikki... Tontut ovat siis kotona! Näyttää yllättävän aidolta.

Anonymous said...

Hei!

Uskallatko kertoa millä kirpputoreilla kierrät, löydät jatkuvasti niin hienoja asioita niiltä!!

Sinulla on ihana blogi - kauniita kuvia, joten siis myös kaunis koti :)

Ihanaa joulunodotusta!
T. Anski

Marikki said...

Hauskat heppaset! Ja sinullakin sataa täällä lunta!! Yritin itse samaa omaan blogiini, mutta enhän minä osannut :) Kaunoista joulun odotusta!

Kamomilla said...

Ihanat hummat! Sen olen minäkin oppinut että jos kirpparilla löydät jotain ja vähän epäröit mutta hinta on sopiva- niin älä emmi- osta heti! Muutaman katkeran kerran jälkeen opin tuon- kantapään kautta...

Vit och liten said...

Ihania poneja ja kauniisti olet ne saanut tuunattua. Taisi olla maalia taas käsivarsissa :) Mun kukka alkaa olla jo liian rehevä, joten jos haluat voin napsia siitä osan sullekin... Kiitos muuten vinkeistä, olen tänään koittanut niitä soveltaa.

maiju said...

Hei Anski! Ilman muuta voin kertoa, millä kirppiksillä käyn. Suosikkini on niinkin jännittävä kuin SPR:n kirppis - se sijaistee naapurikunnassa (Vaasa) Meijerikadulla. Samalla kadulla on lisäksi hieman taaempana toinen kirppis, josta niinikään olen tehnyt löytöjä. Lisäksi käyn usein Vanhassa Vaasassa Omatori-kirppiksellä sekä silloin tällöin keskustan tuntumassa Myllykirppiksellä ja Adam&Ewa -kirppiksellä (Varastokadulla).

SPR on mielestäni kaikkein paras, koska siellä ei juurikaan liiku antiikki-ihmisiä (myymässä). "Tavikset" eivät juuri arvosta sitä, mistä itse tykkään, joten tavara on yleensä melko halpaa. =)