2008/08/03

Sommarkrans - Kesäkranssi

Jag medger att jag fick ideén från Marie som har den underbara bloggen Vita ranunkler. Det slog mig att jag inte gjort en sommarkranss som jag ville göra på midsommaren. Blommorna har jag plockat från vägkanten - de gröna balderna är hallonblad. Lite synd att kranssen håller bara en kort tid... Men nu skall jag fortsätta med min gardu och sen åker jag till biblioteket. Och kanske det blir en sväng på loppis också, det vet man ju aldrig! ;)

Myönnän heti, että idea tähän tuli Vita ranunkler -blogin Marielta, joka oli tehnyt kesäkukista ihanan kranssin. Muistin siitä, että oma kesäkranssini on vielä tekemättä, vaikka juhannuksena sellainen oli tarkoitus väkertää. Kukat olen poiminut tienvarsilta - vihreät lehdet ovat vadelmanlehtiä. Vielä tänä aamuna kranssi oli voimissaan, mutta kovin lyhyen ajanhan näistä pystyy nauttimaan... Nyt taas gradun pariin ja sen jälkeen kirjastoon. Ja ehkä lipsun matkan varrella vielä kirppikselle, mene ja tiedä! ;)

18 comments:

Hanna said...

Aivan ihana kranssi kuten myös tuo naulakko missä se roikkuu! Minäkin tein tytöille synttärikranssit, niistä tosin tuli ihan ohuet kun pikkukukista vain tein. Mutta tuollainen paksu on upea!

Titti said...

Voi miten kaunis! <3

titta said...

Aivan ihastuttava kranssi!

Vastaan nyt samalla kun olit kysellyt siitä maalista, että laitoin helmi pojamaalia kaksi kerrosta (vitivalk.) ja sitten kaksi kerrosta helmi kalustemaalia puolihimmeä (vanhanajan värit -kartasta valkoinen sävy) Hioin jokapuolta, muuten jää turhan kiiltäväksi pinta.

Mutta vesiohenteiset maalit on sitten hankalia, jos pitää peittää jotain. Empirellä (öljypohj. maali)saa täyteläisemmän lopputuloksen. Empiren voi toki aina maalata helmen päälle, jos ei jälki miellytä, mutta toisin päin ei onnistu. Vesiohenteisten maalien käyttö helpompaa ja nopeampaa, itse maalaan helmellä useita kerroksia ihan samanpäivän aikana. Jos oli epäselvästi laitettu, niin kysy vaan lisää :)
Titta

titta said...

Ai niin piti vielä lisätä, että jos haluat täysin mattapinnan niin sävytä helmi pohjamaali sopivan sävyiseksi suoraan ja maalaa vain sillä (mutta pohja pitäisi sitten saada täysin puhtaaksi vanhoista, muuten näkyy läpi ja vesiohenteisten maalien alta oksat alkavat kellertää läpi melko nopeasti)
Nyt lopetan tän maalilinjan tähän ;)

sabina said...

Vilken fin krans du gjort! Å korten med vintage bilder! Wow!! Jättefint fynd!

Vackrare vardag said...

Alldeles underbar! Härligt somrig!

Maissi said...

Poikkean ensimmäistä kertaa! Aivan ihania kuvia sinulla täällä blogissasi, kuten tekstisikin. Poikkean taatusti uudelleen. Ihana kranssi.. minäkin pidän ihan valtavasti kransseista!

Mekin olemme muuten huomenna menossa asuntomessuille, mielenkiintoista. Oli mukava katsella jo joitain kusia sieltä.

Mukavaa viikkoa!

Maissi said...

Voi ei, mikä kirjoitusvirhe :´) pitäisi aina muistaa tarkistaa.. Siis -kuvia-

päivi said...

ihanan kranssin olet tehnyt..
kumpa kesä olisi aina ja kukkasia käden ulottuvilla kun inspis iskee...
itsekin noita ajoittain väännän... minulla jo syksyinen ovessa!
terkuin päivi

Millas hem said...

Tack för kommentaren!
Javisst får man inspiration av Marie, din krans blev väldigt somrig och fin!
Bilden är väldigt vacker!
Kram Camilla

Millas hem said...

Bara jag igen, glömde ju...visst får du länka! Då gör jag det också!
Kram C

päivi said...

tuosta maalista pikkuisen mainostan.. olen kaikki kalusteeni helmillä maalannut.. ensin pohjalla ja sitten kalustemaali päälle.. joskus sävytettynä, usein perus valkea..
hyvin on kulutusta kestänyt...
esim keittiön kaapistotkin sillä vuosia sitten maalattu ja pestähän niitä kyllä täytyy..
terkuin päivi

Vit Spets said...

Hallå där!
Jag hittade hit via Vit Choklad... jag kikar runt litegrann & gillar det jag ser...bilderna var verkligen ett fynd, hit återkommer jag gärna!
//Siv

Kamomilla said...

Hei!
Kiitos kommentistasi. olen toki käynyt lääkärissä, eilen vietin sairaalassa puolet päivästä mutta vastauksia ei tahdo löytyä. Verikokeet näyttävät vaan normaalituloksia. keuhkoröntgenissä jotain pientä usvaista mutta lääkäri ohitti sen reippaasti ja sanoi että keuhkokuume näkyisi verikokeissa..
Enpä tiedä. Nyt odotan kotona kiltitsti TBE vastauksia (punkin levittämä aivokalvokuume) jotka tulevat loppuviikolla.
Ei tässä sitten muutakaan voi kuin popsia kuumelääkkeitä...

Terveisin kamomilla

maano said...

siitähän tuli kaunis ja suht kestävistä kukista valmistettu niin luulis kestävän ainakin tovin :)

Mari said...

Tosi ihana kranssi. Ja kaunis on hyllykin:) Vautsi!

Mari

Anonymous said...

Åh din krans är helt ljuvlig! *Vill ha*! Jag hade faktisk hittat docksängen på din sida och laddat ner bilden till min dator, men jag fick inte in den i mitt inlägg! Bilden blev i nåt konstigt format som inte gick att klistra in så då beslöt jag att låta det vara. Annars hade faktisk du också funnits med i mitt docksängsreportage :-) Kram på dig!

Galleri MochB said...

Hänger inte riktigt med nu märker jag när du bytt namn... Ditt gamla ligger fortfarande på bloggkoll, men nu har jag också uppgraderat mej...:O) Riktigt härliga kort du hittade på loppisen! Ibland lönar det sej att gräva bland det man tycker inte ser så inbjudande ut... Och härlig krans!!