2009/01/30

porcelain with patina

Hei! Eilen kirjoitin, että lähdin kirppikselle - tänään sitten raportoin, mitä sieltä löytyi. :) Kaiken kaikkiaan ei mikään erikoisen hyvä kierros, mutta jotain sentään aina tarttuu mukaan. Paras löytö oli ilman muuta tämä vanha Arabian ovaalin muotoinen vati, jossa on sanoinkuvaamattoman kaunis vaaleanbeige sävy sekä uskomaton patina! Pinta on klakkeroitunut upeasti eikä säröjä, halkeamia tai muita kolhuja ole lainkaan! Vitosen vadiksi siis ilman muuta uusin suosikkini, joka saa olla esillä ilman sen kummempaa käyttötarkoitusta.

Nyt jännittää...olen maalannut keittiön pöydän valkoiseksi - eka kerros kuivuu parhaillaan... Nyt ei vielä vakuuta, kun Helmi-maalilla eka kerros näyttää aina siltä, kun pinnalle olisi kaadettu Erikeeperiä... Toivo paremmasta siis elää vielä... :)
Hauskaa viikonloppua!!!!

Hello! Yesterday I wrote, that it was time for some flee market shopping. Today I will report my findings. :) All in all it was a pretty lame tour - the only good thing I found was this old porcelain platter. Love the light brown colour and the wonderful patina!! And it is totally undamaged! For 5 € price this was a bargain..!

Right now I´m panicing a bit... I just finished the first round of white paint on our kitchen table... I hope it will turn out all right... Have a nice weekend - Trevlig veckoslut alla!!
10 comments:

Kirsi said...

Ihanasti patinoitunut tuo vati. Minulla samanmallinen vanha arabian vati, siinä vain sellainen hennon sininen kuviointi.

Kirsi

Anonymous said...

A real beautiful platter with a wonderful patina!I love it!!!

Have a nice day!
Manou

Ulpukka said...

Kaunis vati!! Pakko kommentoida keittiön pöydän maalausta. Itse maalasin viime kesänä meidän pöydän myös helmillä valkoiseksi. Kaksi kerrosta riitti, ensimmäinen oli Jehu-pohjamaalia. Lopputulokseen olen ollut tyytyväinen, mutta...
Pinta on melko arka. Muista kolhuista en välitä, sehän on vain luonnollista kulumaa, mutta nyt pinta alkaa olla täynnä ikäviä kaakaomukeista jääneitä rinkuloita. Eli pojat kun välillä läikyttää kaakaota pöydälle ja jos muki jää paikalleen hetkeksi niin että kaakao ehtii kuivua, jämähtää muki kiinni ja repäisee maalit mukanaan. Luultavasti vetäisen kohta uuden kerroksen maalia pintaan. Teidän lapset osaa toivottavasti juoda juomansa siistimmin, ettei rinkuloita tule. Hyvä ratkaisu se maalaaminen silti on, pöydän tyyli muuttui ratkaisevasti parempaan!!

Black on White said...

On kyllä kauniilla tavalla patinoitunut vati ja klassisen muotoinen.
Minullekin tuo Helmi oli tuttu jostakin. Mietin mihin olen sitä kotoni käyttänyt, enkä kyllä taida keksiä tähän hätään muuta kuin juuri keittiön pöydän ja tuolit. Jos en väärin muista. Meillä on kestänyt kiitettävän hyvin käyttöä. Maalaus on kuitenkin tehty jo n. 8-vuotta sitten. Tuntuu todella pitkältä ajalta.
Minä olen antanut olla sillään. Vähän huokoisen oloistahan Helmi on ja tarkkana saa olla, kun touhuaa. Mutta minulla keittiön pöytä hoitaa myös työpöydän virkaa ja välillä siihen kaatuu mustetta ja toisinaan väriä.Hyvin kehtaa vielä olla ilman pöytäliinaakin.
Iloista ja aurinkoista viikonloppua sinulle! Mukavaa maalausurakkaa.

Madicken´s said...

Tack för kuddarna och den lilla ljuspåsen, de kom förra veckan men jag hann inte skriva och tacka då.
Oj du har nog sååå fint och härliga bilder.PS! det har kommit jätte fina krom lampor till minimani om du behöver skrivbords lampa..
hade bra och tack ännu en gång,Carina.

taburetti said...

Kaunis vati! Olen itse aivan myyty vanhoista Arabian valkoisista astioista.
Mukavaa viikonloppua
toivottaen Jaana

Mari said...

Ihana ja edullinen löytö:)

Lilla huset på prärien said...

Men vilket fantastiskt fat du hittade! Då behövs det inte hittas så mycket mer efter det tycker jag. De är så himla svåra att hitta... jag hittar aldrig några känns det som.

Härlig blogg du har, jag kommer tillbaka!

/ Jenny

PiaMaria said...

Voi miten kaunis tuo vati on! Minulla on ollut samanlainen, mutta pienempi. Se sitten mystisesti katosi...etsin ja etsin enkä löytänyt sitä mistään....aavistan että se on saattanut mennä joltain miespuoliselta perheenjäseneltä rikki.....

Kamomilla said...

Voi että tuollainen pinta voi olla kaunis!!