2008/11/16

To take or not to take...?

Hei! Olen huomannut, että kirppisostoksiin liittyy aina se pieni punninta - otanko vai enkö, ostanko vai jätänkö?? Välillä tietysti tavara on ostoskorissa ennen kuin ehdin silmääkään räpäyttää, mutta välillä sitä taas joutuu suorastaan kiusalliseen, puntarointia vaativaan tilanteeseen.

Näin kävi viimeksi viime viikolla, kun kiertelin SPR-kirpputorilla. Löydöt olivat muuten laihat ennen kuin törmäsin tähän: risaiseen, kullankeltaiseen arkkuun. Ensi reaktiona kumarruin, vilkaisin hintalappua, avasin ja suljin kannen ja jatkoin matkaa. Puolessa välissä käytävää iski kuitenkin epäilys - mitä jos kuitenkin....siitä tulisi edes pienesti hyvä....valkoisen maalikerroksen jälkeen....? "2,5 euroa on aivan lapsellinen hinta jostain, jonka voi vaikkaa laittaa ulkovarastoon, jos ei siitä sisällä ole mihinkään", vakuuttelin itselleni. Kassalla kannoin arkkua jo huomattavasti vakuuttuneempana ja nyt en luopuisi siitä mistään - tai ainkaan kahden ja puolen euron - hinnasta!!

Työaikaa tähän upposi melkoisen rankat 3-4 tuntia, mutta lopputulos on mielestäni vaivan väärti! Vai mitä mieltä olette - eikös tässä kelpaakin säilytellä kangaspaloja ja ompelukonetta ihan sisätiloissa - to take or not to take?? ;)

Romu-Rouva

P.S. Arvonta jatkuu edelleen, joten kaikki osallistumaan! Oikein mukavasti kommentteja on jo tullutkin!

Hej! Visst är det pinsamt och svårt ibland, när man hittar en grej på loppis som man inte är så säker på - skall jag ta den eller inte, blir det bra eller inte??? Här ser ni mitt dilemma från förra veckan. Den var gul, trasig och superbillig - bara 2,5 euro! Först gick jag i väg, men sen ångrade jag mig. "Kanske, kanske det blir bra med lite vit färg....?

Och jag tycker att det blev jättebra, fast det tog nästan 4 timmar att måla kistan. Vilken slit, men jag är nöjd. Duger åtminstone åt alla mina tygbitar som jag har massor i skåpet. Eller vad tycker ni - to take or not to take??

Kram Fru Skrot

P.S. Kom i håg att delta i utlottningen! Så kul att så många har redan lämnat kommentaren!

Hi! This time I´ll show some pictures of my most recent flea market finding. It´s a trunk that was in really bad shape - dirty, yellow and very cheap - only 2,5 euros. My first toughts were, that it´s a hopeless case and something that I should not buy. I however changed my mind and painted it white. Now I totally adore my new trunk!! Or what do you think - is it something that you would take or not to take? =)

P.S. Have you noticed that I have a little giveway-competition going on? Please feel free to take part by leaving a comment in the giveway-posting!

37 comments:

Vikeskärs hem och vardag said...

Den blev ju jättefin :) Bra förvaring med. Ha en bra dag, kram Annika

Dalatorpet said...

Super fin!!

Nina said...

Tuohan on melkoinen löytö lopultakin. On täydellisesti vaivansa väärti. Ihana!:)

Anonymous said...

Todellakin kannatti=)
Tuonnehan mahtuu sisälle paljokin tavaraa, säilytystilaahan ei oskaan ole liikaa...meillä ainakaan:)

Karita

Camillas Mitt Ljuva Hem said...

Det blev ju jättefint! Tack gode gud för den vita färgen;)! Så vackra bilder du alltid lägger in...
Må gott!
Kramar Camilla

Anonymous said...

Todella kannattava ostos! Tuollainen arkku on kuin matkalaukut aina löytyy joku kolo mihin voi laittaa ja kuinka paljon niihin saakaan jemmattua tavaraa pois näkösältä!
Ja hinta oli ihan hirmu halpa!

Elsa said...

To take! Ehdottomasti! Olisin maksanut itse vaikka 10 e, ja siltikin se olisi ollut edullinen. Olit oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Spray-maalilla on ihmeitä tekevä vaikutus!

Terkuin,
Elsa

Anonymous said...

Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Oli kyllä kannattava ostos ja kannattava 3-4 tuntia. Hieno arkku!

Hanna said...

Tosi hienolta näyttää. On se vaan ihme mikä vaikutus valkoiseksi maalaamisella onkaan :)

maano said...

olen törmänny monesti vastaavaan tilanteeseen , kauniin siitä loihdit :)

Nicole said...

Det var definitivt en To take-grej!
Jättefin blev den då du fixat till den!
Svar: Skulle vara jätteroligt om du tittar in i julbutiken. Om det är något speciellt du vill ha från nätbutiken så kan du i så fall meddela före, eftersom hela sortimentet inte ryms i butiken och lagret är väldigt litet där.

Anonymous said...

Heippa

Olen seuraillut kauniita valkoiseksi maalattuja kaunistuksianne ihastuksella. Itse olen karttanut valkoista väriä peläten kodissani 1980-luvulla vallinnutta ilmiötä - kaikki ihanat vanhat asiat maalattiin valkoiseksi, eikä lopputulos, eikä tosin pyrkimyskään ollut ollenkaan näin ihana kuin esim. Sinulla.

Lyhyesti: mitä maaleja käytät? Itselläni on tällä hetkellä vain Empireä ja sehän kuivuu niin kauan ja haisee, ettei tule kysymykseen, kun pikainen inspiraatio yllättää. Entäs hinnat? Mitkä ovat edullisimpia? Jos olet tästä joskus kertoillut, voin kaivella blogiasi syvemmällekin...

Lankamari

maiju said...

Hei Lankamari! Kiva, että löysit romuluolani =). Itse olen myös melko paljon käyttänyt tuota Empireä etenkin oikein tummansävyisten ja laikukkaiden huonekalujen maalaamisessa.

Viime aikoina olen kuitenkin alkanut suosia yhä enemmän vesiohenteista, puolihimmeää Helmi-kalustemaalia. Se kuivuu varsinkin huoneenlämmössä tosi hyvin ja saman vuorokauden aikana voi kalusteen maalata hyvin parikin kertaa. Helmi on lisäksi myös melko hajuton ja jo parin tunnin sisällä sekin vähä haihtuu pois. Eli ihan sisälläkin olen sitä käyttänyt ja esim. tuon arkun maalasin meidän vessassa Helmillä!

Helmin huonoin puoli on se, että se ei peitä kovin hyvin - etenkään tuo valkoinen sävy. Eli maalattavan pinnan tulisi mielellään olla yksivärinen (vaalea) tai puun värinen. Pintaa kannattaa myös hieman karhentaa, niin tarttuu ja pysyy paremmin. Jos tykkäät kulutetusta lookista, niin Helmi on siihen paras maali - olen puupintaisiin kalusteisiin sivellyt 1-2 kerrosta Helmiä ja sen jälkeen hionut pinnan kevyesti ja hieman kuluttanut nurkista yms. Käsittely tekee pinnasta oikein kauniin ja kiillottoman eli täysin matan.

Empire ja Helmi maksavat kokemukseni mukaan useimmissa kaupoissa yhtä paljon. Rautakaupoista (esim. Hartman) sattaa saada alennusta, jos pyydät sitä maalin sävytyksen yhteydessä. Itse olen Hartmanissa maksanut 0,9 l sävytetystä Helmi-purkista noin 14-15 euroa. K-Raudassa sama helposti 20 e + sävytys. Onnea matkaan!

maiju said...

Se vielä unohtui, että pieniä tavaroita voi helposti ehostaa ja uudistaa spraymaalilla, jota voi ostaa Rautakauppojen lisäksi myös joistakin supermarketeista (hinta noin 4-5 e/plo).

Olenkin melko paljon käyttänyt valkoista ja mustaa mattasprayta esim. vanhoihin taulunkehyksiin, puisiin astioihin, korituotteisiin (esim. korituolit, punotut korit ym) peltipurkkeihin ym. joitakin vain mainitakseni. Sprayaaminen on tosi kätevää, mutta se kannattaa tehdä hajun ja mahdollisten maaliroiskeiden takia ulkona. Spray myös kuivuu tosi nopeasti ja näilläkin säillä käsitellyn esineen pinta on noin vartissa kuiva. Kuivissa oloissa käy vielä nopeammin. Blogissani on paljon esimerkkejä etenkin kesän postauksissa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Krisse said...

Onnistunut ostos ja kivat ohjeet tuunaajille. Olen kovasti niistä minäkin kiitollinen.
-Krisse-

Sarppa said...

Wautsi, siitähän tuli super ihana..

Mari said...

Tulipa siitä tosi hieno!

Heidi-anitha said...

Så fint du har det på din blogg så vakre bilder...... Kisten var jo så fin.. og nydelig slitt...:)

Du er på min favoritt liste nå:)

Klem White vintage

i et lite rødt hus said...

Absolutt to take:)
Ha en fin dag:)

Galleri MochB said...

För DET priset kunde du gott ta den... :O) Men jag känner igen dilemmat. Små saker slinker lätt med men större har jag svårare att bestämma mej för... även om de är billiga! Så jättefin den blev som vit!

Les Cotrions said...

What a lovely blog you have!!! I love your atmosheres!!! Congratulations...you are very clever!
Greetings from Italy!
Vale

Sirkka said...

iiiik kurkkua kuivaa...HURMAAVAN KAUNIS, ENTÄS NUO KAHVATKIN...
SIIS TÄMÄ KOKONAISUUS SILMÄNI SAIVAT VIELÄKIN SUUREMMIKSI, KUIN ENSILUMI !

Uskon Onnesi tunteeseen ja minä tulen katsomaan näitä vielä hyvin hyvin useaan kertaan...
muista älä epäröi...Onnittelut!

Mari said...

Ihana! Ja muistuipas mieleeni, että kotonani on tuollainen samantyylinen ruman värinen... Pitäisiköhän sitäkin hieman käsitellä, hmm.

Marielisa said...

Kauniin arkun sait :)
Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan...

Designe said...

Den blev ju superfin!..och så fint med plädarna ovanpå! vilket fynd!
Kram :)

MODERN COUNTRY said...

Hei vennen!

Helt utrolig altså hvor mye ett par lag med maling kan gjøre med en "ful" sak. Den ble utrolig vakker!! Liker så godt hva du har gjordt med hanken, laget den til så fin og slitt Og underbar sammen med fine fine quilts. Du er dyktig på å arrangere!

Og hør du, jeg skulle jo ville bestille noe av deg. Kunne du sende meg en mail og gi meg priser på en malt skärbräda,og dine fine ljuspåsar? Jeg funderer også på en kudde, men undrer om den ikke er litt vel stor i min sofa. Hvilke størrelser lager du og hva er prisen på de forskjellige?
Ojda, mange spørsmål dette her :)
Her er min mail adresse:

vinterhvitt@online.no

Ha det så godt!
Klem Aina

Anonymous said...

Lankamari kiittää ja tarttuu itsekin vaihteeksi Helmi-maaliin tai kokeilee sprayta.

Syksyllä meinasin Lankamarin vauva jäädä maidotta, kun piti maalailla keittiön ihanat vanhat tuolit ja opiskeluaikana hankitut halppisjakkarat moneen kertaan ja malttaa odotella kuivumistakin välillä. Ehkäpä käytän empiret loppuun vähän myöhemmin...

kati said...

Upea lopputulos! Kierrätystä parhaimmillaan. Sä kyllä osaat tämän homman ;)

Maria said...

Klart du skulle köpa den....superbillig ju!!! Vet själv att sådana kistor inte är så roliga att måla, har själv målat 2 stycken ;O)

H ennA said...

Hei...

Upean löydön olet tehnyt, olisi ollut jännää nähdä arkku ostokunnossa :-)

Terv. Anne

Jojo said...

Hej!

Din kista är definitivt en "keeper"!
Blev ju super bra, ett verkligt fynd!
=)

Skoj med lottning, räkna med mig, speciellt med så fina priser..

Grattis till ditt 150:e inlägg!

Ha en jättebra dag!
Kram

Valloittava valkoinen said...

Upea löytö ja muuten minulla on ihan samaa kauheaa mietintää kirppiksillä että ostanko vai enkö ja on liian useasti kotona harmittanut kun en ole ostanut!:)

Minulla on blogissani sinulle jotain!
Ihanaa viikonloppua!
Anu

Widénskan said...

SUPERFIN!!!

tina said...

Superhyvä tuli kyllä kannatti ottaa!

selene said...

Vad fin! Vackert o praktiskt. Skulle vilja ha sådan tiil min lilla tjejs leksaker...

Rumour has it said...

Yes, definitely I would have bought that trunk as well. Sometimes it´s quite hard to see the potential power of an element, but if you´ve great ideas to transform something old and dirty in something beautiful and white, then it´s very satisfying I think. Your pictures are lovely white!
Greetings, Marjolijn

Maria Kiiveri said...

Moikka!
En tiedä onko sulla menny ohi, olin laittanut tuonne arvontapostaukseen sulle viestin.. Sinulle ja ihanalle blogillesi on jotakin minun blogissani. Se löytyy sieltä hieman alempaa, kun siitä on jo pieni aika kun jaoin sen tunnustuksen sinulle:)
Huomasin tuolla yhdessä aiemmassa postauksessa että Päivi kyseli sen Ib Laursenin laatikon perään minkä olit ostanut:) Lilla Adelesta löytyy niitä nettimyynnissä, en päässyt sitä Päiville kertomaan kun siihen blogiin pääsi vain kutsutut vieraat:)
Hauskaa joulun odottelua ja kiitos ihanasta blogistasi:)
Terkuin Maikki