2008/07/10

Blåa toner - Sinisiä sävyjä

Vaihteeksi pari ulkokuvaa, tällä kertaa teemana sininen. Orvokeista olen tykännyt niin kauan kuin muistan, vaikka ne ovatkin aika taviskukkia. Leikkasin muutama päivä sitten kaikki pitkiksi rontoiksi kasvaneet orvokit tyynenrauhallisesti saksilla noin 10 cm mittaisiksi ja se kannatti - kukat ovat innostuneet kukkimaan uudelleen ja tekevät koko ajan uutta nuppua! (Kuvassa näkyy vielä vanhoja rankoja.) Kannttaa kokeilla - vielä ehtii!


Toinen orvokkikuva on ulko-ovelta - istutusruukkuna on kirppikseltä ostettu pajukori. Tämä toinen kukka on minulle sen sijaan uusi tuttavuus ja siis edellisten asukkaiden istuttama. Sattuisiko joku tietämään tämän nimen? Kukkii hassusti yksi kukka kerrallaan ja jos totta puhutaan, niin ei tämä mikään kaunotar ole... parasta on tuo puuterinsininen väri!


Visar den här gången några bilder från utomhus. Penséer har alltid varit mina favoriter fast de är ganska vanliga sommarblommor. Korgen (köpt på loppis) står invid vår ytterdörr och blommorna verkar trivas där. Har förresten klippat alla mina penséerna ca 10 cm höga för att dom skulle blomma igen. Och det har lönat sig - nya knoppar nyker upp hela tiden och snart är dom i full blom! Jag rekommenderar - man hinner ännu!

Den andra blomman är mer främmande för mig och planterat av den tidigare husägaren. Jag skulle vara tacksam om någon kunde säga vad den heter? Själv tycker jag att det finns nog vackrare blommor i den här världen - gillar dock den "dimmiga" blåa nyansen. Den blommar en blomma åt gången som jag tycker är ganska lustigt!

7 comments:

Hanna said...

Kauniita ovat! Minä jouduin juuri heittämään omani roskiin, yleensä olen saanut pelastettua karsimalla niitä pitkiä pois mutta en tällä kertaa!

Aurinkoista viikonloppua!

Vilma said...

Blogissani olisi sinulle jotain :)

Mari&Maiju said...

Minustakin orvokit ovat ihania kukkasia:) Pyrin nyppimään niitä päivittäin, jotta kestävät koko kesän... Lämmintä viikonloppua!

Mari

Marja Kristiina said...

Hieno juttu orvokkien kanssa; kesän mittaan ne tahtovat todellakin vain muuttua pitkiksi ränsistyneiksi varsiksi.

Minusta tuo toinen sininen on kurjenmiekka, mutta olen kaikkea muuta kuin ekspertti!

Ihanaa viikonloppua!

tittas said...

Minäkin veikkaisin kurjenmiekkaa, mutta en ole luotettava näissä asioissa :) Orvokit on ihania ja meilläkin ne vielä porskuttaa, joka päivä nypin ja liian pitkät katkon. Niitä pitäisi kastella usein ja niukasti niin eivät venähtäisi.

Vackrare vardag said...

Borde kanske klippa mina jag också... Fräscha bilder!

Anne said...

Meidän kesäkukat on tainnut olla liian vähällä hoidolla, ja sen kyllä huomaa...=( Ihanan kauniita kukkia sinulla! Alin kukkanen on nimeltään saksankurjenmiekka, niitä löytyy meiltäkin. kivaa viikonloppua toivotellen Anne