2008/06/11

Väntar och väntar - Odotusta

Hej,

Har inte så mycket att berätta eller visa - bara väntar att det slutar regna så att jag kan fortsätta med terassen. Nu är den putsat och redo för träolja...bara det slutar att regna! Här ser ni terassen som det är nu - inget fel med färgen, bara att den är så fläckit (syns inte på bilden). Tänker använda kulört olja så att terassen blir mörkare, skall likna teak. Vet inte om det blir bra eller inte...troligen inte *skrattar*=).

Köpte i dag en doftpåse "French Bouquet" som doftar sååå ljuvligt. Har den i köket för att fruktar att det blir för mycket doft i sovrummet. Vet ni, skall jag öppna påsen eller skall den bevaras så där? Tror att den får vara som det är nu, så att det blir inte för mycket det goda. Ja, och avokador handlade jag också i dag, igen måste man bara vänta - tills de blir mogna och goda!


Moi,

Tänään ei ole mitään erikoisempaa kerrottavaa, lähinnä sateen loppumisen odotusta. Sade ei muuten haittaa, mutta on nyt pahana esteenä terassin kunnostamiselle - se on nyt puhdistettu ja odottaa puuöljykerrosta, siis kunhan sateet vain loppuvat. Kuvassa on terassi nykytilassaan, värissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kuva ei kerro koko totuutta sen epätasaisuudesta ja laikukkuudesta. Ajattelinkin öljytä sen melko tummalla sävyllä, lähellä teakin ruskeaa. Lopputulos voi olla niin ja näin, en tiedä meneekö parempaan vai huonompaan...

Ostin tänään ekaa kertaa elämässäni tuoksupussin (French Bouquet). Pussi on nyt keittiössä ja tuoksuu aivan taivaallisen hyvältä! En uskalla laittaa sitä makuuhuoneisiin ja taidanpa pitää muovinkin tässä päällä, jotta tuoksu ei yllä liian voimakkaaksi. Ruokaostoksilta mukaan tuli myös avokadoja (nam!) - ja nyt vaan jälleen odotellaan, että ne huoneenlämmössä kypsyvät!

1 comment:

Galleri M&B said...

Jag har lite beslutsångest också angående vår veranda och kulör på träoljan... Teak låter fint! Och avocado är mums... tur att det bara är jag som tycker om det...:O)