2008/06/29

Vindfynd - Vinttilöytö

Här är den - min nyaste kärlek. Visst är den fin!? Som ni kanske gissar, är det en gammal kommod som användes förr som ett nattduksbord. Locken går att öppnas -annars är det som ett vanligt skåp. Maken såg lite tveksam ut när jag sa att vi skall ta med den från landet. Ett sånt skräp - är du galen? Näää, det är jag inte. =)

Men nu kommer frågan - vad skall jag göra med den?? Tycker att den är fin som den är nu, men målfärgen flagnar allt för mycket som ni ser på bilden. Någonting måste göras men vad? Skall jag grundmåla den med svart och sedan med vit - och sedan förstås shabba den lite eller blir den bättre om jag först slipar den grundligt och sedan oljar med vit träolja. Vad skulle ni göra?


Tässä se nyt - uusin aarteeni. Eikös olekin hieno!? Kuten varmaan jo arvaattekin, kyseessä on vanha pesukomuutti, joka on aikaisemmin toimittanut yöpöydän virkaa. Kansi on avattavissa ylös asti, mutta muuten se on kuten mikä tahansa pieni kaappi. Mies näytti hieman epäluuloiselta, kun ilmoitin sen muuttavan meille pysyvästi asumaan. Tuollainen romu nyt pakko raahata meille kotiin - ootko ihan sekaisin?? No, en tietenkään. =)

Ja sitten seuraa kysymys - mitä tälle kannattaisi tehdä?? Mielestäni se on hieno sellaisena kuin se nyt on, mutta valitettavasti maali hilseilee paikoin tosi pahasti. Jotain siis täytyy tehdä, mutta mitä? Mielessä pyörii ainakin kaksi vaihtoehtoa: pohjamaalaan sen mustalla ja sen jälkeen mattapintaisella valkoisella maalilla - ja sitten hion hieman kulmia shabby lookin saamiseksi TAI hion komuutin perusteellisesti ja öljyän sen vaalealla puuöljyllä. Miten te tekisitte?

17 comments:

Possumamma said...

Ihanan kaapin olet löytänyt! On kyllä mun mieleen parhaimmillaan just tuommoisena, kulunut & tosi kaunis vaaleansininenkin pilkottaa tuolta:) Minä en siis tekisi tuolle juuri mitään, en varsinkan öljyäisi, menettäisi osan persoonaansa niinsanotusti, ja tuo kukkakoriste pitää kyllä jättää tuohon ehdottomasti! Mutta jos on tosiaan vintiltä kaivettu, niin kunnon pesu ihan harjaten on paikallaan, ja samalla lähtee sitten ne enimmät rapisevat maalitkin, ja sitten voi katsoa, että pitäisköhän maalata. Jos maalaat & kulutat, niin jättäisin kuitenkin laatikon ulkopinnan kokonaisuudessaan käsittelemättä:)

maano said...

siis vau mikä löytö ! kaunis se on kyllä tuommosenaanki .. mitä jos rapsuttelet tuon irtomaalin pois ja katsot miltä se näyttää sitten , ja sit päätät jatkosta .. nuista pikku kuvista kun katselin teän taloa se näyttää paljon samalta kun meidänki ..väritykseltäänki :)

maano said...

..saanoko lisätä sinut blogilistaani ?

tittas said...

Vau mikä löytö, aivan ihana. Koita ensin hioa pikkasen jos se auttaisi hilseilyyn, tuo kerroksellisuus on kyllä ihana, mutta tottahan se on että ei siitä mitään tule jos hilseilee lattialle.
:) Titta

Lena said...

Oi miten kaunis löytö! En tekisi sille yhtään mitään, no, ehkä suurimmat irtomaalit ottaisin varovasti pois. Ja se koristemaalaus on niin suloinen! Voi kun tuollaisen jostain löytäisikin!

Niina ♥ said...

Ihana. Minäkin jättäisin kaapin ihan sellaiseksi kuin se nyt on, näyttää niin kauniisti aidon kuluneelta kuin tehdyltä kulumalta =D

Mari&Maiju said...

Ihana! Eläs tee sille mitään, on tosiaan kaunis noin! Tai sitten myyt sen minulle, kun just etsin tuollasta vessan allaskaapiksi;)

Mari

Riikka said...

Ihana kaappi! :) Minäkin tykkään just tuollaisesta. Ja en tekisi mitään, koska on aivan mahtava tuollaisenaan.
Minullakin on vanhat tuolit, joista maali hilseilee lattialle, mutta olen antanut vain rapista. Onneksi on imurit keksitty. :)
Voi kun itsekkin tekisi tuollisia löytöjä! ;)
Mukavaa viikkoa!

Hanna said...

Hieno löytö! Minä todennäköisesti maalaisin sen valkoiseksi ja sitten hioisin vähän kulumaa. Ei sitä tumma pohjamaalia välttämättä tarvita kun tuota puuta näkyy olevan valkoisen alla. Mutta sehän on makuasia.

Galleri M&B said...

Jättecharmig!! Lyckliga du som hittar såna skatter. Kanske det går att fila av den lite så det inte flagar så mycket och lämna den som den är. Fast det kanske inte mannen tillåter...:O) Måla den vit isåfall. Brukar va jobbigt att få bort målfärgen...

Leva som jag said...

Förstår om du är förälskad!!Den är verkligen jättefin!
kraaaam M

Elina said...

Kiitokset vierailusta sivuillani!! Tulin heti vastavierailulle blogiisi.. :)
Minä en tekisi komuutille yhtään mitään, vaan jättäisin tuollaiseksi. Harkitse nyt tarkkaan :)
Mukava lukea blogiasi, kun sama asia on på svenska. Minulla onprojektina opetella ymmärtämään sitä kieltä paremmin..ja olisihan se hyvä osata myös puhua ja kirjoittaakin sitä..

Ulrika said...

Tosi ihana kaappi!! Voi että, luulen että meillä jossain on tommonen mutta en tiedä mihin se on häipynyt...

Parhaimillaan se on just tuommoisena;) En maalaisi...

Kram, Ulrika

Anne said...

Tänk vilka skatter man kan hitta på en vind...jätte, jättefin! Jag skulle låta den vara som den är, men fin är den vad man än gör! Tror jag kikade in för första gången, och kommer garanterat en annan gång igen. H. Anne

Marja Kristiina said...

Hejsan! Löysin tänne Galleri M&B:n kautta; ihastuttava blogi! Sitä paitsi teidän talo näyttää melko lailla identtiseltä meidän talon kanssa - tai oletteko te kuitenkin 2 kerroksessa?

Saisinko linkittää tänne?

Mukavaa viikkoa,
Marja K.

Marika said...

Aivan ihana kaappi, juuri sellinen jonka haveilen löytäväni yöpöydäksi! Minäkin jättäisin sinälleen, kunnon pesun jälkeen on varmasti irtomaali karissut.

Sirkka said...

Miehet...tai niiden sanat taitavat kaikilla olla vähän samanlaiset:) ei ymmällä..Minustakin aivan ihastuttavan löydön olet tehnyt , siitä onnea.