2009/12/29

back to the roots

Kun on asunut omassa kodissa jo jonkin aikaa, ei välttämättä jaksa innostua uusista astioista. Kun niitä vanhojakin on kaapit pullollaan. Itse en olekaan ostanut astioita pitkään aikaan, kunnes ennen joulua koin sitä kuuluisaa rakkautta ensi silmäyksellä. Marimekossa! (voitteko uskoa...) Retro on ihan jees vauvanvaatteissa, mutta kun on nähnyt unikon kaikki sävyt kävelysauvoista vessanpytynkansiin, on mittari tullut pakostakin täyteen..

Mutta nämä mustavalkoiset Oiva-siirtolapuutarha -astiat ovatkin ihan toista maata! Muotoilu ja kuvio olivat vaan niin kohdallaan, että kaksi teekuppia päätyi oitis mukaan. Rento kesäiltafiilis välittyi kupeista jouluruuhkan keskellä sen verran voimakkaasti, että ne oli vain saatava. Kahvikuppiparin taidankin näiden lisäksi vielä hakea, ah eläköön Finnish Design pitkästä aikaa!! (Sopivat muuten wanhan Arabiankin kanssa oikein hyvin yhteen vai mitä tykkäätte?) Mustavalkoisen suhteen olen siis palaamassa takaisin juurilleni, siihen ei vaan kyllästy koskaan...photo: Marimekko


Finnish Design and the Marimekko brand have been our champs in the world. Sadly some products and fabrics have been so all over the place, that I have lost all interest in it. Untill now, when I discovered these black´n white teacups. They remind me of those warm summer nights on a summer cabin, this athmosphere just can´t be described... Love at first sight I could say... ;) (and fits well with my old Arabia-china) Lovely!

fru skrot


12 comments:

Mannukka said...

Unikko on mielestäni kaunis kuosi, MUTTA tosiaan ei vaan enää jaksa innostaa, ihan överiksi on mennyt jo monta vuotta sitten toi Marimekon Unikko-touhu.. mutta onneksi Marimekko on niin paljon muutakin kuin Unikkoa.. itsekin olen ihastunut noihin uusiin astioihin.

Kultsin kämppä said...

Pilkulliset sopivat tosiaan kauniisti vanhan Arabian kanssa. Itsekin haaveilen Siirtolapuutarhasta mökkiastiastoksi.

Anu said...

Näyttää tosi kauniilta yhdistelmältä! Minusta sinulla on muutenkin niin upea taito yhdistellä asioita toisiinsa.

Kirppuli said...

Ostin ennen joulua tismalleen samat teekupit! Ja samalla lähti mukaan samaa sarjaa myös teekannu, tosin se pelkkä valkoinen versio... :)
Kiitos ihanasta ja raikkaasta blogistasi, jota on aina mukava tulla lukemaan!

Ainosofia said...

Niin - sinun taidoillasi saat kaiken näyttämään kauniilta.

Ja juuri noin - yhdistämällä vanhaa ja uutta tulee se kaunein jälki.

Anonymous said...

Lovely...and timeless. Very beutiful!

Lisas torp said...

Ja, Marimekko är verkligen tidlöst och kopparna är så läckra i sin enkelhet!
Kram
Lisa

Hanna said...

Kauniilta näyttää astiakaappisi sisältö. Minä vien välillä kirppikselle astioita, voi sitten hyvällä mielellä ostaa uusia :) Syvät lautaset voisivat mennä vaihtoon seuraavaksi, mitään hyviä en ole vain löytänyt tilalle.

Hyvää uutta vuotta!

Elsa said...

A j a t t o m a n kauniit!

A home far away said...

Vansinnigt fint! Och Marimekko förstår jag att ni är stolta över, med all rätt!

Kram Gunilla i Singapore

Anelma said...

Näyttävätpä raikkaalta nuo kupit ja sopivat todella hienosti värimaailmaasi.

Ja kiitos muuten taannoisesta PhotoScape -vinkistäsi! Ihan hurmava työkalu kuvien muokkaamiseen! :)

Anelma

Anonymous said...

Olet oikeassa, taas :) Ihania ovat kupit, kannatti ostaa! /Marika