2008/01/30

Loppisfynd del II

I dag har jag verkligen fyndat! Var ute efter några blomkrukor men hittade massa andra saker som blev mina i nanosekund =). Mest nöjd är jag med de två vita ljusstakar - precis lagom shabby chic! Smörbyttan (eller den vita krukan med blå mönster) är nog ny men passar ändå bra i mitt kök. Handlade också några blåvita tallrikar (tillverkat i England och Kina) som skall sättas upp på tallrikshyllan (som jag har inte skaffat än). Kunde heller inte motstå den söta keramiska plattan som har ganska bra text på " This house is clean enough to be healthy and dirty enough to be happy"!

2008/01/29

Babystuff

Gjorde en lekmatta åt lilla P som har mycket på gång just nu. Här försöker han krypa på alla fyra - har inte lyckats ännu med övningarna på går... Kom igen gubbe!

Det lönar sig att vara snål!

Jag har skaffat min första glasskåpan. Såg den i en inredningsbutik men tyckte ett den var ganska dyr - över 11 euro för den här pyttenliten kåpa... njäää, det kommer nog finare - och billigare. Och några veckor senare hittade jag samma kåpan från en vanlig supermarket och då blev den min för 4,95 euro! Så nöjd jag är =)! Men jisses vilka vinster butikägarna drar in...

Blev inspirerad av Tilde som hade gjort så fina trådkronor, här är min version. Det var ganska svårt att få den där rätta formen och själv tycker att jag lyckades inte så bra. Tråden köpte jag från Claes Olsson om någon annan vill ha ömma händer!!




Inspirationsbilder

Har ingenting ny att visa - bara några inspirerande bilder som jag hittat från nätet. Tycker extramycket om det shabbica skåpet. Klockan är min egen.


Bilder:
skåp - Fasaani Antiikki
hylla- Kaivopuiston antiikki
soffa - Adalmiinan helmi
shabbic skåp - Mirantik

2008/01/23

Målarprojekt - "after bilder"!

Äntligen är stolen färdig! Tog fotona i hallen för att jag funderar ännu var jag vill ha den. Tänker också byta tyget. Själv är nog nöjd men kanske kunde den vara lite shabbigare? Hjärnan fungerar inte bra just nu (P har varit vaken några timmar på natten) så ursäkta dålig språk... =/


2008/01/22

Någoting att tänka på..

Varför hittar man vackra saker och ting - mest möbler - alltid på samma gång? Som jag berättäde tidigare, har jag köpt en träsoffa som nu väntar på att fixas. Men, men... här är några möbler till som jag spanat på anno. Tyvärr är det lite brist på resurser (mest pengar och tid) och därför måste jag tänka extra noggrant att har jag råd att köpa en sak till..? Den vita sängen skulle ju vara superfin för lilla P...oj vad ska jag göra!?!


2008/01/20

Svart & Vitt

Bilderna är från vardagsrummet. Har en svart&vitt -period just nu. Järntrådkorgen är mitt nyaste inköp som jag handlat från Säde-butiken. Den är bra för lilla P´s leksaker som var före lite överallt.

Helhets bilder får ni vänta tills jag får allting färdigt - måste ännu sy ett par kuddar och kanske, kanske köpa nya linnegardiner (helst vita)...

=)













2008/01/18

Köket

Äntligen en lite ljusare dag! Här är mitt kök efter städningen - det är inte så inspirerande med smutsiga nappflaskor och disk...

Så ni ser här är det mycket som skall ännu göras, två stolar kommer bort eftersom min underbar träsoffa skall brevid väggen - samma väggen var vi skall laga pärlspont och tallrikshyllan... bara väntar... ;)



2008/01/17

Vackra kort

Varför hittar man ofta fina ramar men sällan någonting "värd att visa"? Här är tre kort som jag har handlat men tyvärr väntar de fortfarande i byrålådan. Kanske hittar de plats efter jag fått min träsoffa färdig... Jag tycker mest om den som föreställer vita damklänningen med spets. Den är bara så...vacker?! =)


2008/01/15

Jag har skaffat en soffa!!

Jihiii - har länge drömt om en gammal utdragsäng och i dag har jag äntligen hittat en! Surfade på huuto.net - auktion websida och stötte på en kille som säljer fina rustika möbler - i samma kommun var vi bor! I dag var jag där för att kolla vad för saker han har - och visst var det fina grejor där. Var "tvungen" att välja bland tio fina gamla shabby chic soffor - och här finns den som jag köpte. Det ena armstödet är lite sönder men det går att fixas. Och lite målarfårg behöver den också - vitt förstås. Ååå, bara väntar att jag får sätta igång!!

2008/01/12

Just killing time...

Hej, visar några foton om min byrå som jag målade vit för några år sedan. Vi nästan kastade ut den, men jag ville ge den en chans till. Och va bra det blev med lite vitt färg! Har en anslagstavla/tavelkrita (använder man ett sånt ord??) ovanför byrån - däremellan finns också ett foto om mig...















Klockan har jag fyndat från loppis (man kan inte ha för många klockor tycker jag..)

2008/01/10

Målarprojekt - "before bilder"!

Äntligen hittade jag en stol som jag har letat efter. Och visst är den en gammal stol - kan nog inte säga hur gammal men det har ingen betydelse för mig! Bara den är fin! Tyvärr är bilderna jättesuddiga - dagsjluset räcker inte till och vill inte använda fotoblixt. Originellfärg verkar vara turkos men sedan har den målats om med grå. Och vitt skall den bli förstås....men tyget har jag inte ännu bästämt. Kanske den här Botanica-tyget av Linum..?

2008/01/02

Januari...

Bara ett snabbt tillägg och några foton om lyktor som jag köpte från rea. Har en liten "baksmälla" efter julet - härligt att det är vardag igen och att man kan koncentrera sig på vanliga saker. Så är det i småbarnsfamiljen *suck* =)!