2008/10/26

Wild on vide vol. 2 - Villinä pajuun vol. 2

Sunnuntaitervehdys!
Monet tuntuvat ihmettelevän, että miten saan ajan riittämään kaikkeen ja etenkin askarteluun. Tässä kohdassa joudun tekemään pienen tunnustuksen - olen nimittäin äiti, joka haluaa päästä helpolla!

Meillähän on 1-vuotias poika, jonka kanssa touhuiluun menee melkeinpä 95 % ajasta. Iltaisin hän jaksaa leikkiä sisällä ihan mukavasti pari tuntia, mutta sitten iskee tylsyys - tässä kohdassa lähdemme usein ulos ihmettelemään naapurin kissoja, tekemään hiekkakakkuja ja keinumaan. Kun tätä on tehty aikansa, iskee puolestaan äidille tylsyys. Sen sijaan, että heittäytyisin maahan makaamaan ja itkemään, haemme varastosta kottikärryt, poika niihin istumaan ja suuntaamme etupyörän kohti lähimetsää. Näin teimme myös eilen, jolloin reissulta lähti mukaan iso puntti pajunoksia. Pojan touhutessa hiekkalaatikolla väänsin niistä sitten sekä pyöreän että sydämen muotoiset kranssit. Pyöreästä tuli tällä kertaa pajukruunu, jota höystin illalla vielä muutamilla kristalleilla ja pitseillä. Ehkä lisään siihen vielä kynttilät, kun ehdin (ja etsin paremman paikan =).

Eli summa summarum: askartelen enimmäkseen iltaisin pojan mentyä nukkumaan tai sitten samalla kun ulkoilemme (myös betonivalut tein näin). Remontin takia nyt on melkeinpä turha siivotakaan, joten senkin ajan olen voinut käyttää ihan muuhun! ;)

Voikaa hyvin (ja muistakaa siirtää kelloja)!!

Trevlig söndag!
Det är många som undrar hur jag har tid att pyssla och pynta. Svar: jag donar och fixar när jag är ute med min son eller när han sover. I går hämtade vi några videkvistar och medan pojken gungade och satt i sandlådan gjorde jag de här kransarna. Den andra blev som en takkrona med några kristaller och spets och den andra som dörrkrans. Takkronan har dock inte ännu hittat sin plats som ni ser... Roligt, enkelt och gratis - just the way I like it!! ;)

Ha det gott!


35 comments:

InDies said...

Thank you for your message.
Very nice photos too !
Where do you live ?

anni said...

Sydämestä tuli todella symmetrinen ja viimeistelty! Itsekin vääntelen risuja, mut en oikein saa niin siistiä jälkeä!

Kaunista tuotosta olet saanut aikaisekseen! Olen samaa mieltä askartelusta.. JOSKUS siihen ei tarvi paljoakaan aikaa, kaiken muun ohessa tulee tehtyä, mutta itse kyllä myönnän että ON jäänyt vähemmälle kun työ, opinnot, remppa, lapsi.. Mutta valinnoistahan se on kiinni.

Iloa!

Suosikkeja said...

Kauniita ovat tuotoksesi:) Minulla ei riitä tällä hetkellä inspis... On liikaa remonttia ja työkiireitä. Toivon, että ennen joulua innostun:)

Elsa said...

Olet monipuolisesti taitava ja Sinulla hurjan paljon ideoita! Pajutuotokset kivoja, etenkin tuo vaakakranssi viehättää minun silmiäni.

Täällä tuulee ja sataa, siis ihan syksyinen sää, onneksi ei sentään myrskyä.

Terkuin,
Elsa

Kamomilla said...

Oletpa sinä taitava käsistäsi! Todella hienoa jälkeä!! Wau.

Snyggt jobbat!
Ett sånt hjärta skulle jag vilja ha på min dörr!

White Linen said...

Taitavasti tehdyt kranssit, minun käsissäni paju taivu tuolla tavalla.
Ajankäyttösi ja asenteesi on oikealla mallilla:-)

mysiga heestrand said...

Tack för kommentaren. Du har ju en jättefin blogg också.
Det är ok att länka till mig. Jag gillar din blogg och gör detsamma med din.
Marita i Heestrand

maano said...

siis upeita , näytti ihan ammattilaisen jäljeltä :)

Sirkka said...

Ai kuinka hienoa ja kaunista...nämä sanat tulivat ensiksi mieleeni kun katsoin kuviasi. Olet sinä aikamoinen äiti, näinhän sen täyty mennäkkin. Olet kaikessa niin nerokas, ihaillen katselen kättesi töitä...kiitän tässä samalla noista aikaisemmistakin kuvista aivan ihanat, teiltähän ei puutu enää Jouluksi mitään:)
HUIPPUA!

tiina said...

Voi että... aina niin kaunista täällä... ihania nämä pajutyötkin!!

Riikka said...

Voi, miten kaunista jälkeä.. Kieltämättä olen myöskin salaa ihmetellyt tarmoasi ja intoasi kaikkeen ja sitä, kuinka saat aikasi riittämään.. :) Mutta tuo on kyllä sitä tehokasta ajankäyttöä, jota varmaan minäkin pääsen pian opettelemaan jäädessäni kotiin. ;)
Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

"Kantriina" said...

no on todellakin kauniita pajutöitä!! Ja pieni blig bling tuo vielä ihanan lisän tuohon kranssiin :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Guldkant På Livet said...

Så snyggt! Jag är svag för riskransar och annat av kvistar! Mari.

Fru Skrot - Rouva Romu said...

Hei naiset ja kiitos kommenteistanne!

Olen näissä pajutöissä täysi amatööri eli tekniikkaa minulla ei kranssien tekoon ole, mikäli sellaista edes on. Vinkkinä voin sanoa, että sydänkranssissa on pohjana paksuhkosta rautalangasta tehty sydämenmuotoinen kehikko, jonka ympärille on pajuja hiljalleen koonnut. Muoto on aluksi ihan epämääräinen, mutta paranee sitä mukaa, kun kerroksia tulee lisää. Eli ei kannata luovuttaa, jos haluttu muoto ei heti synny - lisää vaan oksia ja johan syntyy tulosta!

Leva som jag said...

Så vackert pyssel!! Jättefina bilder
kramar M

anu said...

Juu olen muutama vuosi sitten koittanut pajuista vääntää jotain mutta ei...se on ihan tosi vaikeeta ja nyt sinä sait tuollaiset ihanuudet tehtyä ja ihan simppelisti:) heh kyllä sulla on taito hyppysissä koska nuo on ihan kuin kaupasta suoraan ja vielä kauniimpia!!!
Mutta ehkä silti vielä joku kerta koitan;)!Kun periksi en heti anna ja tuo olisi sopivaa hermolepoa ulkoillessa!
ja saman tyylisesti minäkin ulkoilut käytän vaikka nyt on kyllä ollut pakollista haravointia!
Mukavaa alkuviikkoa!
Anu

Anonymous said...

On suuri ilo lukea sinun blogia... Minäkin tykkään väkertää omin pienin kätösin kaikenlaista ja keksin mitä kummallisempia käyttötarkoituksia vanhoille esineille. Tuntuukin kuin lukisin omaa blogia (jota tosin ei ole). Itselläni tosin väkertelyt ovat jääneet viime aikoina vähemmälle, kun perheeseemme syntyi ihana poikavauva...

Syysäiti said...

jätin äsken kommenttia, mutta jostain syystä nimi ei tullut...Eli koitetaan uudestaan...On suuri ilo lukea sinun blogia... Minäkin tykkään väkertää omin pienin kätösin kaikenlaista ja keksin mitä kummallisempia käyttötarkoituksia vanhoille esineille. Tuntuukin kuin lukisin omaa blogia (jota tosin ei ole). Itselläni tosin väkertelyt ovat jääneet viime aikoina vähemmälle, kun perheeseemme syntyi ihana poikavauva...

Syysäiti

Marja Kristiina said...

Nerokas systeemi :-) Ja just niin kuin pitääkin. Minulle kokenut äiti neuvoi aikoinaan vastasyntynyttäni ihmetellessäni että muista! Kun vauvan silmät painuvat kiinni, äidin jalat nousevat sohvalle.

Lyckolotten said...

Alldeles underbara kransar du gjort. Du är väldans händig och duktig du! :)

Galleri MochB said...

Jättefina! Jag gick en kurs en gång och lärde mej göra videhjärtan jag också. Men det var en annan modell... Takkronan blev super!!

Fru Skrot - Rouva Romu said...

Hei kaikki!

Syysäiti: kiva, kun jätit kommentin, meidän poika syntyi myös syksyllä (07), joten voin kuvitella millaista elämää teillä tällä hetkellä vietetään! Onnittelut!

Marja-Kristiina: vastasyntyneen kanssa meno on tosiaan melkoista, joten tuota neuvoa noudatin kyllä kuuliaisesti ensimmäiset kuukaudet. Mutta sitten aloin katsella kotiamme ihan uusin silmin ja totesin että muutosta tarvitaan. Ja sillä tiellä siis edelleen...

Lyckolotten said...

Tack för kommentaren! :) olivträdet fick vi ett par vänner när dom var på besök, det är från en blomsteraffär här i närheten. Gardinerna har jag syttav tyg från anttila, de är enkla men snygga. :)

elina said...

Kauniita kransseja, tarpeeksi yksinkertaisia ja siksi minusta niin kauniita.
Minä en juurikaan muista, miten sain askarteluja tehtyä kun lapset olivat pieniä, mutta jostain se aika löytyi.Ainakin meillä oli itse tehtyjä juttuja kotona. Ehkä tarve tehdä oli niin suuri ja tekeminen virkisti, että sen voimalla jaksoi.
Nyt lapseni ovat jo ikäisiäsi ja molemmat ovat näppäriä tekemään ja innostuneita laittamaan kotia. Ihania askartelutuokioita.

Anonymous said...

Voi että olet taitava, aivan ihania tekeleitä sinulla!

kati said...

Ihania pajutöitä! Minäkin tykkään vääntää pajua, mutta viimeksi otin lasten! kanssa humalat alas, ja tein niistä pari kranssia. Odotan kyllä kovasti aikaa, että saan enemmän aikaa itselleni. Jaahans ja pikku kakkonen on loppunut, joten äidin velvollisuudet taas odottavat... ;)

tinttarus said...

Aivan ihanista suloisin tuo alin vaakakranssi!

Sarppa said...

Olet kyllä taikuri käsistäsi.. taas kaikkee ihanaa olet tehnyt..

Laeriss said...

Un doux instant passée sur votre magnifique blog... Merci !

Inspiration i vitt said...

Tack så mycket för din kommentar om våra bok det värmde.
Vad du är duktig att göra fint pynt det är verkligen i världsklass, dina kransar och hjärtat är sååå vackra.
Kram på dig/Ingela.

revesdargile.canalblog said...

Superbe !!!


A bientôt

Monique


revesdargile.canalblog.com

Glitter och Marsipan said...

Hallå där.
Oj,vilka fina kransar du har gjort.
Jag älskar kronan med prismor och spets.
Men hur har du fått den så jämn och fin?
kramar Anette

Marja Kristiina said...

Suurensuuret kiitokset, lämmitti!

Ha det så bra!

Widénskan said...

Du har nåt att hämta på min blogg
Kramis C

FairytaleCottage said...

Pajutyötaidot ovat päässeet ruostumaan minulta, joten luvallasi ottaisin mallia sydämestäsi ja kranssistasi. Kun vielä keksisi mistä Helsingissä saa pajua?