2008/09/26

Löytämisen ilo! - Lyckan att fynda!

Laitan tänään vielä toisen postauksen, kun nyt viikon ollut niin hiljaista...

Shoppailemista pidetään nykyään yhä enemmän harrastuksena muiden joukossa, vai mitä. Tavallisissa kaupoissa käynti on ainakin mun mielestä vain puoli ruokaa - jokuhan on jo löytänyt tavarat puolestasi, kun ne saa hyllystä suoraan ottaa. Kirppiksillä kiertelyssä löytämisen ilo jää sen sijaan täysin ostajalle - ja sen on mielestäni siinä ehkäpä se paras juttu. Tietysti sen lisäksi, että tavara on paljon halvempaa, uniikkia ja elämää nähnyttä. Ekologisuudestakin voi hyvillä mielin puhua.

Olen huomannut, että kirppiksillä käymisessäkin voi kehittyä! Ihan oikeasti! Aluksi ainakin minä katselin vain ne päällimmäiset tavarat, sitten ehkä vähän jo taaemmaksikin. Nykyään käytän entistä enemmän aikaa sekalaisten romulaatikoiden, pinojen ja hyllyjen koluamiseen. Ja sieltähän onkin löytynyt monta hyvää juttua. Seuraavassa on kokoelma viime viikkojen löytöjä: pieni virsikirja vuodelta -51 (1 ,-), sen alla näkyvä patinoitunut tarjotin (3,-), pieni metallirasia (2,-), kynttilänpidike (0,50,-), vanhat lasten kengät (1,-!), iso lipasto (60,-), rapistunut kynttilänjalka (3,-) sekä vanha lämpömittari (0,50,-). Kaikista olen melkoisen iloinen!

Terkuin Romu-Rouva


Har ni märkt, att man blir desto bättre att fynda desto mer man shoppar på loppis? Jag har åtminstone blivit mer flitig att gå genom alla möjliga skrotlådor och -hörnar - get my hands dirty helt enkelt! Här ser ni några av mina senaste fynd: en liten psalmbok, en rostig burk, ljushållaren, ett par gamla barnskor, en byrå, en ljusstaka till och sist en termometer. Så roligt att fynda eller hur!? =)

Kram Fru Skrot

16 comments:

Marja Kristiina said...

No ja on syytä ollakin iloinen, nuohan ovat aivan upeita!!! Mitä patinaa! Kyllä se melkein niin on että voimme tuunata, hioa ja levittää ruostustusainetta mutta oikean wanhan veroista jäljestä ei kuitenkaan ihan tule.

Aurinkoista viikonloppua!

Kirsi said...

Tosi hienoja löytöjä ja mihin hintaan!! Varsinkin tuo lipaston pinta näyttää upealta.


Kirsi

Elsa said...

Järjettömän hienoja löytöjä järjettömän edullisesti, toden totta! Löytämisen ilo on parasta kirpparilla.

Elsa

Galleri MochB said...

Lycka är verkligen att fynda!! och speciellt om man fyndar så många fina saker...:O) Byrån ser maffig ut! Ha en trevlig helg!

Anonymous said...

Hienoja löytöjä! Olen kanssasi ihan samaa mieltä että sieltä takimmaisesta nurkasta ja romulaatikoista tekee parhaimmat löydöt:)

Karita

Lilja's Corner said...

Ihania löytöjä! Minä en ole vielä oppinut tuota "konsten att fynda på loppis" mutta kun sinun ja muiden blogeissa on niin hienoja esineitä, tulee mieli harjoitella :)

Muutenkin tykkään blogistasi, siinä on aina mukavaa lukemista!

tiina said...

Ihania... niin ihania on siun löydöt!
Varsinkin nuo kengät ja lipasto sykäyttivät aivan erityisesti..

päivi said...

oletpa tehnyt ihania löytöjä ja mukavaan hintaan!
laitatko blogisi sp. osoitetta minulle... osoitteeseen:vanhanlumoissa@hotmail.com
saat kutsua "sisään" jos kiinnostaa?
iltaterkuin päivi

Nina said...

Hei!
Viihdyttävät sivut sinulla!

Olen samaa mieltä, että kirppiksellä käymisessä kehittyy. Sitä alkaa silmä hakea aivan eri tavalla, kuin mitä aluksi teki.
En ole muutamaan vuoteen pyörähtänyt kirppiksillä, mutta muutama iloa tuottava löytöni on edelleen esillä.

Kivat löydöt olit tehnyt, tuo lämpömittari on aivan upea - lähes korumainen.

Löytämisen reimuja toivotellen

Nina "Hahtuvan heijastuksesta"

valkeataika said...

Saman olen huomannut minäkin. Ja monet tavarat joita aiemmin olen romuna pitänyt, onkin nyt suurimpia aarteita.. Söpöt kengät löysit! Mulla olis hakusessa pienet tyttöjen luistimet. Oliskos kellään? Mahdollisimman kulahtaneet ja pienet, valkoiset tietysti.-sanna

tinttarus said...

Ihania kuvia!
Vanha virsikirja on kiehtova....ketkä kaikki sen sivuja ovatkaan käännelleet. Keille sieltä laulettu rauhaisa mieli. Kynttilänjalka on upea!!!!!Ajan patina kultaa monet aarteet.....Ja mihin hintaan oletkaan nuo löydöt tehnyt, oi sinua onnekasta!

titta said...

Hienoja löytöjä! Kengät ovat aivan mahtavan ihanat :) Minä olen aivan täysin ja totaalisesti hullaantunut siitä tunteesta, että kirppiksiltä ostaessani kierrätän enkä kuormita maailmaamme (totaalisesti koukkuuntunut)

Lilja's Corner said...

Hei taas!

Då jag är helt ny i bloggvärlden försöker jag lära känna andra bloggare... Därför har jag en utmaning åt dej i min blogg! Anta den om du har tid och lust!

/Nina

Sirkka said...

Hyvät on löytösi, niin kirppiksellä saa olla kuin vainukoira konsanaan, huono puoli on minusta se ettei ole palautusoikeutta:)) no saahan sen sit itse myytyä eteenpäin jos katuu jotain...hyvät ovat nuo kaikki sinun ostoksesi eikä maksanut maltaita, olisi varmaan maksanut paljon enemmän antiikkiliikkeessä:) Minä pidin tuosta mittarista, sellaista en olekaan nähnyt.
Mukavaa päivää.

maano said...

tosi hienoja löytöjä .. ja kyllä tuo kirppusilmä kehkeytyy aikojen myötä :)

Grinden på glänt said...

Wow, vilka fynd!!!