2008/08/14

Rött - Punaista

Mitäs sanotte tästä? Se on pieni tuoli, jossa on istuimen alla säilytyslaatikko - pottatuoli kenties? Se olin alunperin punaisempi, mutta alla oleva harmaa maali tuli nyt kevyen hiomisen jälkeen paremmin esiin. Vähän emmin tämän kohtaloa, kun toisaalta tämä on hurjan kaunis näinkin, mutta valkoisena istuisi paremmin meille... Mietin jo sellaisten "putkityynyjen" ompelemista punavalkoruudullisesta Ikean kankaasta, joka odottelee kaapissa. Ei joulumieltä ihan vielä, mutta syksyn tullen ehkä vähän värin kaipuuta...?


Vad säger ni om det här då? Det är en stol, visserligen en pottastol (?) som jag har redan slipat lite. Tycker nog att den är fin som den är nu, men funderar ännu om jag skall måla den vitt. Vad sägs? Tänker redan på att sy några tubkuddar ("smällkarameller") av ett röttvitt Ikea tyg - längtar inte till julen men lite färg skulle nog göra susen...


Ja tässä selitys siihen, miksi hintalapussa oli kohtuullinen luku - kansi on vääntynyt (kuivunut) ylöspäin, mutta on kuitenkin taivutettavissa takaisin suoraksi. Pitäisi ensin kastella ja sitten laittaa paino päälle... Saa nähdä jaksanko - tämä, kun on melko kätevä näinkin. Pienten lasten kanssa, kun saa koko ajan katsomassa perään, etteivät pienet sormet jää milloin mihinkin väliin! =)

Och här finns förklaringen för det billiga priset - locket har blivit lite skev men går nog att fixas. Vet inte om jag orkar - den är ju ganska praktisk med små barn: inga fingrar som fastnar emellan. =)


Niin, ja tänään käyn hakemassa 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevan kirjoituspöydän, jonka siis vihdoin löysin. Vähän enemmän siinä on laittamista, kun ajattelin, mutta menköön tämän kerran!

Har förresten hittat skrivbordet som jag har sökt efter. Det är ett jugendbord från 1910-1920 som är i ganska dålig skick. Det bästa är att den skall hämtas idag!

Hauskaa viikonloppua kaikille! Ha en rolig veckoslut!

14 comments:

päivi said...

kaunis tuoli.. punaisenakin!
mieheni teki pojille lelulaatikoksi tuollaisen, mutta liian usein kansi paukahti sormille.. nyt se aitassa pojalla telkkarin alla virkaa tekee....
onnenmyyrä kun löydät noita tuunattavia .. niistä tulee aarteita kotiisi!
työniloa ja hyviä tuunaushetkiä sinulle... t.päivi

Galleri MochB said...

Ibland kan det ju vara vackert med slitet målade möbler och kanske en färgklick i ett annars vittdominerande hus... ;O) Så söt stol! Intressant att se ditt nya skrivbord... Ha en trevlig helg!

maano said...

tuolisi on mielestäni vanha heinätuoli :) eli siellä laatikossa säilytettiin heiniä mitä laitettiin kenkiin lämmikkeeksi :) taitaa olla alkujaan täältä pohjosesta lähtösin :) . ihana se kuitenki on !

Heli said...

Tuoli kaunis tuollaisenaankin. Hauskaa uutta tietoa tuo Maanon kertoma heinätuoli.
Kun saat kirjoituspöydän kotiin, niin laitahan siitäkin kuvia.
Mukavaa viikonloppua!

Elsa said...

Maanon tavoin ajattelin että tuoli on heinätuoli! Ihana ja kaunis punaisenakin! En välttämättä sille tekisi mitään...

Loppisliv said...

Hej hopp! Vilken söt liten stol, tycker den är charmig så där lite slitet röd. En färgklick mot allt det vita, snyggt! Ja visst är det en kommod jag har i mitt kökshörn, ser nästan lika dan ut som din, tror du har lite mera snide på din. Den blev ju jätte fin vit och lite skavd, hmmm det kanske man skulle göra, min är bara helt vanligt vitmålad med halvblank färg, blev lite sugen att shabba till den nu när jag såg hur fin din blev :-) Ha det gott och trevlig helg på dig. Kram Paula

Wanhatar said...

Tosi ihana. En varmaankaan maalaisi. Onnea upeasta löydöstä!

Mari

Hanna said...

Ompa taas hienoja juttuja, tuo komuutti on upea! Uskon että on ollut hommaa. Tuoli on tosi söpö tuollaisena, tosin kyllä minä varmaan valkoiseksi maalaisin jossain vaiheessa.

Vackrare vardag said...

Sådana stolar har jag sett förut också, tyvärr inte i min ägo;) Den är jättefin och charmig!

Skall bli spännande med skrivbordet;)

Grinden på glänt said...

Kommoden ser underbar ut! I förra inlägget menar jag...

Pottstolen är en rolig och annorlunda grej som jag inte sett i många hem! Så den är ett fint fynd!

Fru Skrot - Rouva Romu said...

Kiitos Maano tuosta tiedosta - itselle ei tullut pieneen mieleenkään tuo mahdollisuus, joten kiitos valaisusta!

Tuoli saa vielä hetken olla punainen jo ihan siitäkin syystä, että maalattavien huonekalujen suma on tällä hetkellä ihan mahdoton ja joudun priorisoimaan...

kati said...

Omalla piristävällä tavallaan tuoli on aivan ihana kuluneen punaisenakin. Hieno löytö!

Marja Kristiina said...

Minäkään en maalaisi. Se on TOSI ihana tuollaisenaan ja kuten sanot, tuo väriä syksyyn/talveen! Ja kokovalkoinen alkaa minusta olla jo vähän... no, tavanomaista ;-) Mutta ilman muuta teet just niin kuin sydämessäsi tunnet kauniiksi ja oikeaksi!!!

Lämpimät terveiset!

Minna said...

Ihanan ihana tuoli! Ja muutenkin ihanat sivut. Kiitos hyvästä mielestä! Kram, Minna : )