2009/07/31

project: bedrooms

Hei! Blogissa on ollut elettyä elämää hiljaisempaa, sillä olen saanut käyntiin makuuhuoneiden kunnostusprojektin. Asia ei ole edennyt aikaisemmin, koska yksi pala on jumittanut tiellä: pojan pinnasänky. Se on nyt viimeiset kolme kuukautta ollut makuuhuoneessamme tukkien mm. vaatekaapin oven. Sen takia myös yöpöydät ovat olleet hajasijoitettuina siellä täällä ja sen takia en ollenkaan ole jaksanut innostua makkareiden sisustamisesta. Nyt pinnis saa siis vihdoin mennä, sillä puuttuva pala on löytynyt - Paavolle uusi sänky!

Laitan sängystä myöhemmin ennen ja jälkeen kuvat eli tässä tulee nyt vain pari kuvaa Paavon nykyisestä huoneesta. Itse huone pysyy tod näk muutoksen jälkeen samana, mutta sängyn, valkoisen seinän (oranssin tilalle) ja parin naulakon yms. muun uuden yksityiskohdan jälkeen se toivottavasti näyttää erilaiselta... Voi kun vielä jostain kävelisi edullinen kasvi/eläin aiheinen opetustaulu vastaan... Matto täällä on jo uusi, se on hankinta Askosta. Tuoliin suunnittelen valkoista päällistä Ikeasta (jee menossa perjantaina! ;)


Nyt voipi olla, että minusta ei täällä kuulu hetkeen, sillä viimeiset lomapäivät on tarkoitus viettää tiiviisti sänkyprojektin kanssa ja onhan mulla ensi viikolla vielä Madonnan keikkakin edessä! Mutta toivottavasti siis voin jo seuraavana viikonloppuna esitellä jälkeen-kuvia Paavon huoneesta - moikka siihen asti!

Our two bedrooms have been a mess almost two years... I don´t like the color of the walls and all the other stuff just needs some rethinking. The biggest obsticle has been our sons bed, which is at the moment placed in our bedroom near to our bed. It totally jams our closet doors and takes all the room that is needed for our bedroom tables. It is just not working, but what do you do if the alternative is bad sleep and unrest trough the night..? Luckily our son is now big enough to move to his own bedroom and to make that work I have bought a new bed for him. It is a "project bed" to say the least, but currently the renovation work is coming along nice! I´ll show some before and after shots later (I know you like those... ;)

Here is the recent status in our sons bedroom. Not t h a t bad, but still I hope to create a more harmonious and shabby chic feeling with the new bed and couple of other new things. My goal is to get everything ready in a week, but we´ll see... My days are now pretty full and one thing I´m especially waiting for is Madonna´s gig on upcoming thursday! How cool is that!?!!! All the best!!

fru skrot

2009/07/24

collecting - part 1

Päätin alunperin keräillä vain valkoisia, vanhoja kannuja, mutta pikkuhiljaa tämä harrastus on laajentunut vadeista kuppeihin ja kaikkeen siltä väliltä... Enää en ole niin ehdoton sen valkoisuudenkaan kanssa, vaikka se ykkösprioriteetti onkin... Niinpä en katsonut kovin karsaasti tätä Arabian kultareunuksista leikkuulautaa, kun sen eilen yhdellä pihakirppiksellä kohtasin. Samalta matkalta on myös halpiskannu - se sentään istuu vielä alkuperäiseen ajatukseen. Joten kuten. Alemmassa kuvassa on vielä yhteiskuva tämän keräilyharrastuksen parhaimmistosta. Takarivin kannut ovat korvanneet kaikki maljakot meillä eli ovat melko usein käytössä. Me like!



Yksi aarteistani on jostain syystä tämä tosi shabby kuppi, joka on unkarilaisen Granitin valmistama (0,20 cent). Kuvan kannu on myös samalta valmistajalta. Mahtaako kukaan tietää tästä Granitista enemmän - sen porsliinissa on vain "sitä jotain"? Google ei anna mitään... Ja vielä toistona Arabian liemikulhot, joissa kesäisesti mansikoita ja kermavaahtoa ;).

Ensi kerralla lisää keräilykohteita - kertokaa tekin omistanne!



As you propably have guessed, I´m a collector. One of my dearest "targets" are old, white porcelain jugs. I also like mugs, plates and everything between as long it is white and old. Golden details are very "pop" for the moment so I was very excited to find this porcelain cutting board made by the Finnish Arabia. The jug is also "new". One of my favourites is a small cup made by the hungarian Granit - does someone know more about this brand? The jug near to the cup is also Granit. I didn´t get any results with Google...

Next time I will show some more items that I collect, but meanwhile please tell me what do you collect?


fru skrot

2009/07/23

a gift from a friend!

Hohhoijaa, jo alkaa paussit riittää... Kesälomaan en tietysti ole kyllästynyt, mutta nyt on jo aika hankkiutua eroon liiasta joutilaisuudesta - kroppa kaipaa toimintaa! Sisustusrintamalla etenkin. Hyvän sykäyksen aiheuttikin tämä ylläri, joka tipahti postiluukusta tällä viikolla. Pitsiä ja pellavaa -blogin Maami oli ommellut minulle tämän ihanan pellavasydämen, jossa on sykähdyttävä teksti:

Man letar efter LYCKAN
och tror den är en sol
så finns den i skuggan
som en liten blyg viol

Hetken sainkin juoksennella sydämen kanssa huoneesta toiseen, kunnes yläkerrasta löysin sille hyvän paikan. Hetkeksi. Tässä siitä kuvat. (Sittemmin se on siirtynyt jo Paavon huoneeseen ;). Eli suurkiitos sinulle Maami!! Jälki on todella ammattimaista, enkä kyllä millään keksi miten olet tuon tekstin siihen saanut. Näitä sydämiä voi muuten ostaa, jos joku kiinnostui - klikkaa Pitsiä ja pellavaa -blogiin tästä.

Sen verran olen saanut draivia päälle, että meidän ja pojan makuuhuoneiden uudistamiseksi alkaa jo olla toteuttamiskelpoinen suunnitelma. Se vaatii jonkin verran maalia, vähän nikkarointia sekä tavaroiden siirtelyä - tästä lisää myöhemmin... ;)

Hi girls! A one week break from blog world was enough for me, so I´m back! This time I also had a good reason to update my blog - Maami from the blog Pitsiä ja pellavaa ("Lace and linen") sent me this wonderful heart made of 100 % linen. She has made it all by herself - I don´t get how she gets the text so nice?? I love it! If you want one for yourself - click here and check out her wonderful blog!

Uh, my head is full of different ideas for our two bedrooms that need some updating. I´ve decided to do my best during these two weeks that I still have some holiday left. So stay tuned to find out more... ;)

fru skrot

2009/07/15

summer break

Hei! Päivitystahti on hiipunut nyt sen verran, että on aika päästää blogi kokonaan
kesälomalle. Näiden kuvien saattelemana jään siis ainakin viikon mittaiselle blogitauolle eli oikein hyvää kesää kaikille!

I´ve been a bit lazy with my blog lately and therefore I will
take a short (app. 1 week) blog break. Have a wonderful summer!!

fru skrot

2009/07/12

to be or not be

Sataisko vai paistaisko... no ehkä vähän molempia! Nykyinen säätila ei tunnu pysyvän edes yhtä tuntia - juuri, kun saat valkattua sopivat vaatteet sateeseen ja harmauteen, niin aurinko tulee esiin ja siinä samassa aivan tukalan kuuma! Kummallinen kesä... Onneksi otin helteiden aikana muutamia kuvia takapihalta, sillä nyt siellä näyttää melko lohduttomalta. Kesäkukat hytisevät ruukuissaan...


Mutta tässä siis pikkuruinen istutusnurkkaukseni - uutta siinä on ainoastaan pieni vesisäiliö, jonka pulttasin seinään kiinni. Nyt saa kädet pestyä ulkonakin, mikä on todella kätevää. Laventeli alkaa kukkia pikkuhiljaa - kiitos Plantagenin esityön. Rosmariini puolestaan on jo ehtoopuolella, mutta kauanhan se kestikin mun kanssa saman katon alla.


Sammakko on kohta ollut ulkona vuoden ympäri ja saanutkin siinä samalla kivaa uutta lookkia... Nämä valkoiset kukat puolestaan nyhdin viime kesänä rikkaruohoina ylös, mutta tänä kesänä annoin siis rehottaa - hyvällä menestyksellä. ;) Voikaapa hyvin!

Hi girls! Summer is still not here - it´s raining most of the time, but when you go out dressed with long slveeves and jeans, sun starts to shine... :/ And then it is hot, hot, hot especially with jeans... So I hope that it will soon be summer again! Our backyard does not look so nice at the moment, but luckily I took some pictures when it still was warm. So here you can see my little corner for gardening stuff. The water container is new and very practical too. My lavanedel is also blooming and soon I can collect small portions to dry. Nice... All the best!

fru skrot

2009/07/09

where did summer go?

Huomenna on viimeinen työpäivä ennen neljän viikon kesälomaa. Mutta minne se kesä oikein meni??? Nyt jo sammakkomiehet ennustelevat, että kesän helteet ovat takana päin ja joulun säästä annetaan arvioita. Taitaa olla uskominen Lediniä eli että "Sommaren är kort". Mutta näin jätte, jätte kort??? Ja kaiken kukkuraksi tänään vielä sataa... :/

Onneksi on ilonaiheitakin eli blogiani seuraavien joukko on kasvanut todella ilahduttavasti - mahtavaa! Ihan paineet nousee uusia postauksia ajatellen.... no ei, motivaattorina on kuitenkin omat fiilikset eli stressiä en tästä halua ottaa. Siispä välipalaksi nyt muutama kuva kesäisistä mansikoista tarjoiltuna vanhoista Arabian kulhoista - onko suloisempaa?! Kesämieltä kaikille!


Weather in Finland has been a big disappointment for the last week - can you imagine: only + 12 degrees almost every day!? And today it is even better - raininig... I´m still looking forward on my summer holiday, which starts tomorrow. Four weeks off - great!! And great is also the number of people who are following my blog!! Thumps up! ;)

2009/07/05

p e o n i e s

Hyvät ystävät - aina kannattaa valittaa! ;) Jos luitte edellisestä postauksesta pionitonta surkutteluani, niin voin heti tässä oikaista, että se on nyt mennyttä elämää se! Lähdimme nimittäin käymään anoppilassa, jossa päädyimme pojan toimesta nopeasti takapihalle potkimaan palloa. Ja siellä talon nurkalla tietysti kasvoi kaksi isoa pionipensasta - toinen vaaleanpunainen ja toinen tummanpunainen. Enkä todellakaan kieltäytynyt, kun fammo kysyi haluanko kotiin muutaman kukan... ;) Lähdin kotiin ikionnellisena viiden varren kanssa - jes, jes, jes!! Aivan mahtavan kaunis kukka!!!

Tässä siis pari kuvaa niistä - ja näkyyhän sillä muutankin... Olen mm. raahannut tilapäiseksi olohuoneen pöydäksi tällaisen kaapelirullan, jonka maalasin valkoiseksi. Mies kohotteli kyllä ensin kulmiaan ja jouduin mm. vastaamaan "oletko tosissasi?" -kysymykseen. Nyt se on jo kovassa käytössä ja ihan taviskamaa. Sitä parempaa odotellessa.. (haluaisin puisen arkun).

Taustalla näkyy pari uutta kirjaintakin. Toisen sain valmistujaislahjaksi ystävältä (kiitos S!!) ja toisen tilasin Lundagårdista. Laitan ne varmaan seinälle jotenkin...




Keittiössä ei ole tapahtunut mitään uutta - mutta pionit kohottivat tunnelman huippuun sielläkin! Ihan kuin inspiraatio alkaisi taas virrata... ;)




It is always. always - a l w a y s very useful to complain. Take my case for example: I was complaining of my lack of flowers - peonies. And voila - the second I leave my home, I meet a friendly face (my husbands mom) who wants to give me 5 of these amazing flowers!! Happy? Oh yes, yes, yes!!! My livingroom got the needed face lift... Here you can see our new sofa table: and old roll used for cable. I only painted it white. I also have 2 new rustic letters - you can see them on the background. Love them aswell - thank you S! I almost feel my inspiration flowing again... ;) And Marjoliju - god, you made me all excited now!! I can´t wait! ;)

some eye candy

Hei! Nopea vilkaisu tänne - nyt vähän tökkii idearintamalla, olen juuri ja juuri jaksanut pitää kotona edes jonkin sortin järjestystä yllä... Vielä viikko lomaan, joten ei ihme tietysti. Esittelen siis sotkun ja kaaoksen sijasta kesän kauneimman kortin sekä vanhan rasian - molemmat ovat suosikki K-kaupastani eli kirppikseltä. Voi kun olisi niin iso piha, että siellä voisi kasvattaa pioneja - on siis tyydyttävä vain tähän korttiin.


Rasia oli mielestäni aivan h u r m a a v a - vai mitä sanotte? Turkoosi & pinkki on muikea yhdistelmä... Voikaapa taasen hyvin!

Hi! I´m running out of ideas at the moment, which really is not a suprise... I have still one week to go before holiday, so I´m basicly waiting and saving all my energy later. These old treasures still captured my attention on the flea market - I just l o v e the turqoise color on the old jar. The card is a very radient piece as well! All the best!

2009/07/02

just enjoying summer!

Hei! Pikainen piipahdus blogiini - säät ovat juuri nyt niin fantastiset, että en malta päivitellä blogeja juuri nyt. Varsinaiselle kesäbreikille en kuitenkaan vielä jää, mutta päivitystahtia kyllä joudun hidastamaan. Näin se on varmaan kaikilla?

RUSTIK-blogiani olen täydentänyt sen verran, että olen laittanut sinne myyntiin pienen kasan vanhoja kortteja. Kuvassa on yksi löydöistäni, jota en kuitenkaan raaski myydä. Kukapa tietää, ehkä käymme tässä Euroopan "new look" huvipuistossa kesälomalla...? ;)
Nautitaan!


Hi girls! My updating mode is on slowmotion right now. The wather is just so great right now here in Finland, that I can´t possibly spend my time inside by the computer. Maybe the rain comes soon, you never know... Until then - let´s enjoy summer!!