2009/04/29

small joys

Välillä saa iloita isoista asioista, mutta niiden välillä on hyvä säännöllisesti iloita myös niistä pienistä jutuista. Omaa mieltä nostattavat ainakin tällä hetkellä koko ajan lämpenevä sää ja auringonpaiste. Myös tuleva pitempi vappuviikonloppu saa hyvällä tuulelle. Tämän keskiviikon kruunasi lisäksi postiin tipahtanut kuori, josta kaivoin esiin kaksi tällaista "etikettiliitutaulua" sekä kolme Madonna-riipusta. Kuten näette, olen aivan mahdoton näiden liitutaulujeni kanssa... ;) Tilaus saapui ihanasta Lundagård-nettikaupasta, josta ystävällisesti lähettivät tällaisen pienemmän paketin, kun en huomannut 15 euron ostorajaa - kiitos siis Lundagårdiin Ajalle!


Kuvat tässä ovat hieman oudon sävyisiä, sillä otin ne ilta-auringon juuri laskiessa. Niissä ei muuten ihmeitä - tuoksuvan Mintun ostin Lidlistä tässä taannoin. Limetitkin on hankittu varta vasten, sillä ajattelin huomiseksi tehdä Lilla Blankan limepiirakkaa. Siitä saamme taatusti paljon iloa! ;)


Here are my small joys top 3: 1) warm weather and sunshine, 2) up coming long weekend (three days), 3) my new two signs which I bought from the lovely lifestyle webshop Lundagård. Sometimes you need these little things to keep your spirit up, am I right?! One thing that I´m also looking forward is to make limepie - the recepie is from lovely Mia from the blog Lilla Blanka. I´m sure it will be a big joy! ;)

2009/04/27

six things

Hei! Minut on haastettu nyt toistamiseen eli en gradukiireiden keskellä ehtinyt aikaisemmin tarttua tähän kuuden kohdan haasteeseen. Nyt haasteen antoi minulle sammalmetsän keijukainen. Kiitos! Tässä tulee satunnaisia asioita minusta:

  1. Minulla on vaaleat, pitkähköt hiukset (yleensä ponihännällä) ja vihreät silmät. Kesällä saan kasan pisamia. Olen 160 cm lyhyt ja normaali painoinen.
  2. Käsillä tekeminen ja kaikenlainen luova puuhastelu on aina kuulunut tavalla tai toisella harrastuksiini. Ala-asteella toimitin mm. omaa "Miniponi"-lehteä ;) *naurua*
  3. Inhoan urheilemista, mutta olen juossut marathonin. Nyt olen tarttunut tähän harrastukseen uudestaan eli pyrin juoksemaan neljä lenkkiä viikossa.
  4. Rakastan järjestystä ja siisteyttä. Jos saan olla rauhassa yksin kotona, alan ensimmäisenä asiana yleensä siivoamaan. Silti vaatekasoja tuppaa aina välillä syntymään ja epämääräistä tavaraa kasaantuu sinne tänne...
  5. Olen vähitellen alkanut tiedostaa ekologisemman elämäntavan eli yritän tietoisesti hillitä uuden tavaran ostamista. Suosin mieluummin kirppiksiä. Muovikassin ostan vain äärimmäisissä tapauksissa ;)
  6. Parasta elämässä on juuri nyt Paavo-poika ja hänen kehityksensä seuraaminen. Viime viikollakin totesi asiantuntevasti naisten muotilehden sivua näyttäen, että "haalabli" = haalari. Ja varmana ei ollut, joten pakko oli nauraa! ;)
En jaa haastetta eteenpäin, mutta vastatkaa totta kai kaikki, jotka ette vielä ole tätä haastetta saaneet!

Kylteistä (ks. kaksi postausta alas päin) muuten sen verran, että tein niitä vielä kaksi lisää (molemmat valkoisia ja No. 137 -tekstillä). Toinen niistä on jo varattu, mutta toinen siis vielä ilman kotia. Jos kiinnostuit, niin jätä viesti tähän kenttään tai ota yhteyttä s-postilla. Liitutaulukyltistä kiinnostuneeseen en vielä ole saanut yhteyttä eli Kati, otatko yhteyttä, vaikka s-postilla, niin saan lähetettyä kyltin sinulle?

Edit. Molemmat kyltit VARATTU!



Kuvassa tänään valikoima valkoisia posliinipurkkeja - valkoiset "säilykepurkit" ovat Selettin valmistamia ja niitä myy ainakin Stockmann. Isompi purkki on Arabian eli kirppislöytö. Eipä muuta!

2009/04/26

lavendel tree

Hei taas! Kyltit karkasivat sitten käsistä ja etenkin valkoiselle oli kysyntää - kiitos kaikille kommenteistanne! On pieni mahdollisuus, että valkoisia kylttejä syntyy pari lisää - ensi viikolla tiedän asiasta enemmän.

Vau, mikä viikonloppu on ollut! Yli 15 astetta lämmintä, joten melkein kesäfiiliksissä ollaan täällä oltu. Muuten ei pahemmin uutta auringon alla - olohuoneessa vaihdoin vähän järjestystä klaffipöydällä, kun uusi House Doctorin peili tuntui vähän jäävän paitsioon yläkerrassa. Niinpä siirsin sen tänne alas ja iskin jopa samaan naulaan, jossa aikaisempi parranajopeili roikkui. Kuvissa on myös Plantagenista ostamani puuvarrellinen laventeli, joka kasvaa ihan silmissä. Se oliivipuu vielä puuttuu... Tuunasin lisäksi tällaisen parin euron arkun, jonka löysin taannoin kirppikseltä. Hyvä korujen säilytyspaikka. Myös tassujalkainen vati on edelleen käytössä eli nyt pöytäkynttilän alusena.

Kiitos vielä kaikille, jotka ovat muistaneet mua tunnustuksella - palaan tarkemmin pian asiaan! Nyt taas haalaria (pojalle) päälle ja ulos leikkimään! ;)

Hi guys and thank for your lovely comments! We have enjoyed this weekend like never before - sunshine and lots of free time outdoors! Inside I have just moved some things around - my new House Doctor mirror has moved down stairs aswell as the lovely lavendel tree. Rest is zink, zink and more zink! ;)




2009/04/24

sign up!

Moi! Inspiraatio on täällä alkanut taas hiljalleen virrata lyhyen hiljaiselon tai pitäisikö sanoa hiljaislevon jälkeen. Aloitin silti ihan maltillisesti maalaamalla kaksi tällaista pientä puukylttiä - toisen liitutaulumaalilla ja toisen valkoisella. Tekstin lisäsin itsetehdyllä sabluunalla. Kivaa puuhastelua pitkästä aikaa, josta en vaan voi pitää näppejäni erossa!


Meillä alkaa kuitenkin sen verran olla kaikenlaisia teksti- ja numeroyksityiskohtia, että en näille oikein hyviä paikkoja löytänyt. Tästä syystä olen päättänyt myydä ne eli jos kiinnostuit - jätä kommentti tähän kenttään tai ota yhteyttä sähköpostilla. Liitutaulukyltin koko on 21 cm x 10 cm ja hinta 6,50 €. Valkoinen kyltti on samankokoinen ja hinta 7,50 €. Minä tarjoan postikulut! :)

Edit. Valkoinen kyltti on VARATTU!


Hi! I´m getting my strenghts back after one peaceful week. Thank god! I´ve have even painted these two signs - they are for sale, because we already have quite many number and text details in our home. It gets pretty restless with to many details I think... Still it is SO nice to paint and fix things that I just can´t keep my hands off... so hopefully someone with a good home for these signs will sign up. ;)

Hejsan! Jätteroligt att så många "nya" har kikat in hos mig! I dag visar jag vad jag har pysslat på den här veckan. Det blev två skyltar som jag nu tänker på att sälja. Vi har så många nummer- och textdetaljer att det blir nästan "rörigt" annars. Vill du köpa en av skyltarna, lämna en kommentar här eller skicka e-post åt mig. Den svarta (målat med färg för skoltavlor) skylten kostar 6,5 € och den vita 7,5 €. Båda är 21 cm x 10 cm stora. Jag står för postavgifterna även till Sverige! Hoppas alla har en solig veckoslut!

Edit. Den vita skylten är RESERVERAD!

2009/04/21

contrasts

Huh heijaa, kevätväsymys vaanii nyt joka hetki ja olen sille välillä antanutkin vähän periksi. Esimerkiksi viikonloppuna käytin jokaisen vapaahetken Harry Potterin lukemiseen :). Sisustusrintamallakin on ollut melko hiljasta - vähän olen joitain tavaroita pyöritellyt paikasta toiseen eli tältä näyttää nyt eteisen lipaston ja olohuoneen kulmakaapin päällä. Löysin muutamia viikkoja sitten kaksi tällaista vanhaa tarjotinta, joista toinen on melko kärsinyt. Kivalla tavalla tietysti. Valkoisesta ja ruosteenruskeasta syntyykin melko kiva kontrasti vai mitä? Myös risuja meillä on edelleen. Ulos olen lisäksi laittanut muutaman krookuksen muistuttamaan keväästä ja pirteämmistä päivistä! ;)

I´m feeling a bit tired right now - my thesis required so much of my energy so it takes some time to load my batteries... I spent the whole weekend reading Harry Potter, so it may tell you something! :) At home I have namely jus moved some things around - here are some pictures from our lobby. I like the contrasts that white & rustic brown make together... Outside I have set some crocuses, to remind me of spring and more energetic days!

All the best - voikaa hyvin!





2009/04/17

house patient

Hei! House Doctor on varmaan monelle tuttu, mutta mites House Patient? Eikö? Tässä on nimittäin heidän tuotteitaan eli ostin tällaisen valmiiksi shabbyn puulaatikon, johon lisäsi sabluunalla itse tekstin. Myös virkattu kassi on heidän mallistostaan - vain 5 €. Laatikosta maksoin 7 € eli en mielestäni liikaa siitäkään.

No joo, vitsi vitsinä, kyseessä ei siis ole mikään mallisto vaan psykiatristen potilaiden tekemät terapiatyöt, joita myydään Vanhan Vaasan sairaalan kaupassa. Ja siksi ovat siis myös niin halpoja. Tarjolla siellä on vaikka mitä muitakin ihanuuksia eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos on siihen mahdollisuus. Kauppa on auki ti-pe klo. 11-12. Itse tilasin vielä kaksi vastaavaa, vähän pienempää laatikkoa, tosin ruskealla petsillä tms. Ajattelin myös niistä tuunata teksteillä vähän yksilöllisempiä, taidanpa ottaa mallia yhdestä tietysti puulaatikosta, joka löytyy House Doctorilta...! ;) Hauskaa viikonloppua!

Hi! You probably know House Doctor but what about House Patient? No? I´m just kidding, because this time I will show you some new findings, which I have bought from a gift shop, which only sells products made by in-house psychiatric patients. The white box ( 7 €) was already shabby and nice - I just added the text. The sweet knitted bag was also very cheap - only 5 €! I have already ordered two similar boxes (brown this time), which I intend to fix with text. I think I will get some inspiration from a certain House Doctor box..! ;)

Have a lovely weekend!




2009/04/15

for sale

Hei! Tovi taisi vaivihkaa vierähtää edellisestä postauksesta. Selitän sen uupumuksella, sillä pääsiäispyhien lomassa olen naputellut gradun loppuun. Huomenna saan sen toivon mukaan painoon ja palautettua. Vielä ei tunnu mitenkään erikoisen helpottuneelta, mutta kaipa sekin tulee sitten jossain vaiheessa. Ihanaa, että se nyt joka tapauksessa on ohi!!

Iltaisin on väsyttänyt kohtuullisen kovasti, joten mitään uutta ei oikein ole päässyt syntymään sisustelurintamalla. Hieman komeroiden kätköjä olen sentään saanut kaivettua ja tullut sen perusteella siihen tulokseen, että pastellivärit eivät ole oikein mun juttu. Ainakaan nyt. Tässäpä siis olisi jollekin tarjolla kaksi ruusuaiheista kulhoa sekä englantilaista porsliinia oleva teekannu. Kuvia ja lisätietoja seuraavassa:


Kulhot eivät ole mitään merkkiporsliinia vaan made in China. Pienemmän vetoisuus noin 0,6 l ja suuremman noin 1,8 l. Reunoissa hento kultaus, kauttaaltaan ehjät. Hinta yht. 10 €.


Kannun tilavuus 1l. Kuuluu Arthurwoodin Olde Willow-sarjaan. Pinta on kauniisti klakkeroitunut, mutta muuten täysin ehjä. Hinta 12 €.

Jos useampi on kiinnostunut, niin halutessaan kummastakin voi tarjota enemmän, mitä pyyntö on. Jätä viesti tähän kommenttiruutuun tai laita sähköpostia osoitteeseen i80391@student.uwasa.fi. Kiitos vielä kaikille ihanista pääsiäistervehdyksistä - palaan taas pian sisustusasialla!

Edit. Kaikki astiat MYYTY!

Hi folks! It´s been a while, but I have a good reason - I´ve finished my thesis this week and hopefully tomorrow I can leave it to the administrators for evaluation!! I´m so happy that it is finally over!!

Here in the blog world I´m having a small sale - I´ve decided that pastells are not my colours for the moment, so I will sell these, if someone is interested. Unfortunately only finnish buyers can have this opportunity, becouse it is usually pretty expensive to send things to other countries and to pay them electronically aswell. I´ll get back to you soon with some new stuff from our home!


2009/04/09

easter vol. 3

Hauskaa Pääsiäistä!

Glad Påsk!

Happy Easter!

Siinähän tuli jo tärkeimmät, mutta kirjoitan nyt vielä muutaman rivin kuvista. Siellä näkyy mm. uusin kangaspainantajuttu eli kirppispellavaliina, josta piti tulla tyyny. Puolivalmiina se kuitenkin jämähti sohvannojalle... idea apinoitu Jeanne d´Arcilta... Hauska tassullinen kulho on kirppislöytö ja sopi hyvin krookuksille ja risuille. Risuja roikkuu myös katosta eli tein halkaisijaltaan varmaan metrin kokoisen risukranssin. Tähän oli tarkoitus ripustaa lasimunia tms., mutta en oikein löytänyt sopivia. Paavokin näkyy kuvissa - tähtäimessä hänellä on tuo pahvimuna, josta poika pontevasti toteaa, että "boll" ja heittää lattialle vieritettäväksi :)

Hi! Here are some more pictures of my easter decorations like I promised. Here in our livingroom I like to use more neutral colours and materials. The bowl with "legs" is from flea market and the Stockage "thing" on our couch is my newest "accomplishment". I´m still wondering should I keep it like that or make a pillow out of it like I originally planed. We´ll see... :) Here is also my son, who thinks that the paper egg is his ball... :)

xxx



















2009/04/08

spring in my closet...

Hei! Tänään on täällä Pohjanmaalla ollut oikea kevätpäivä - aurinkoa ja plusasteita ainakin 10! Talvitakissa hikoilutti ihan kiitettävästi...

Tällä kertaa ajattelin tehdä vähän erilaisen postauksen eli raottaa hieman vaatekaappiani varsinkin, kun sinnekin on nyt vihdoin osunut jokunen kevätauringonsäde. :) En ollenkaan ajatellut tekeväni mitään vaateostoksia tänään, mutta hyvää tilaisuutta en tietysti koskaan jätä käyttämättä. Ohessa muutama kuva hankinnoista eli mustavalkoruudullinen paita, jossa hauska, väljä malli ja kiristysnauha helmassa. Istui kuin unelma ja halvennuksessakin oli...

Myös toinen tunika oli ihan nappiin - väriltään jostain vaaleanruskean ja lilan väliltä, hihoissa kiva rypytys ja kerrankin maltillinen kaula-aukko! Vaikka tämänkin alle pitää joku ohut toppi laittaa.. Myös hiekanvärinen pellavaliina lähti mukaan vain 9,90 eurolla (näitä oli myös luonnonvalkoisia).

Ja mistä mahtavasta boutiquesta nämä sitten löytyi...no eka paita on merkkia Hillevi (!? ;) of Sweden, toista en muista. Ja ostettu siis Euromarketista!! Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan! ;)




2009/04/06

easter vol. 1

Heippa! Kerrankin. Siis kerrankin ehdin ennen pääsiäistä eikä pääsiäinen ennen mua. Rairuohot on kasvatettu, narsissit hankittu, karkit ostettu sekä muu rekvisiitta kaivettu esille... Tässä on muutama kuva keittiönpöydältä eli paljon värejä kuten lupailin! Narsissit ja tuo keltainen pahvimuna ovat Plantagenista - ensin oli kyllä tarkoitus päällystää tuo muna, mutta enpä sitten malttanutkaan. Kulho on Arabian eli kirppislöytö - kaksi kappaletta näitä joutui ostoskoriin viime lauantaina. Melko söpöt "cafe au lait" kupit, vaikka Arabia tuskin on sellaisia koskaan valmistanutkaan! ;)

Pääsiäinen on ehdoton suosikkini, joten lisää tähän aiheeseen liittyviä kuvia seuraa varmasti myöhemmin!


Hi! I´m taking false start to Easter, but I just can´t help my self - Easter is my favourite holiday and I like to celebrate it with lots of colour! Here are some pictures from our kitchen table. The small cup is vintage Arabia - I found two of these last saturday. I call them my cafe au lait cups, alltough I´m almost 100 % sure, that the Finnish Arabia has never made cafe au lait cups! ;)

Some more Easter pictures are coming soon... :)